Ако ме попитате коя е любимата ми торта, отговорът ми ще е точно тази здравословна морковена торта
Тази торта правя както на Коледа, така и на Великден, а тази година и рождения ми ден не мина без нея. Наистина ми е любима! Пишейки този пост осъзнах, че само си търся повод, за който да я приготвя. Винаги когато става въпрос за семейсно събитие, на което да се поглезя, се сещам първо за нея.
Ако и вие сте фенове на морковената торта като мен, задължително пробвайте тази рецепта. Много е вкусна, здравословна е, а и наистина е много лесна за приготвяне.
Продукти
За блатовете
2 яйца
90 гр. кокосово масло
200 гр. кленов сироп
2 ч.л. ванилия
120 гр. бадемово мляко
300 гр. брашно от лимец
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
3 ч.л. канела
1 ч.л. сол
220 гр. моркови
100 гр. орехи
100 гр. банан
За крема
400 гр. маскарпоне
100 гр. крема сирене
4/5 с. л. кленов сироп
Приготвяне
1. В купа разбийте яйцата и към тях добавете разтопеното кокосово масло, млякото, кленовия сироп и ванилията. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
2. В отделна купа смесете брашното, бакпулвера, содата, канелата и солта. Разбъркайте добре.
3. Добавете сухите към мокрите съставки.
4. Смелете орехите и морковите на дребно в чопър или блендер. Добавете ги към получената смес, заедно с намачкания банан.
5. Намажете две тави с диаметър 20см. с кокосово масло и разделете сместа в тях – на две равни части. Печете блатовете около 25 мин. на предварително загрята фурна на 180 С.
6. Това време можете да използвате да направите крема. Смесете всички съставки и с помощта на миксер ги разбъркайте. Опитайте и ако искате си добавете още кленов сироп за повече сладост.
7. След като са готови блатовете ги оставете да изстинат напълно. Разделете крема на две равни части и с помощта на шпатула покрийте блатовете с него. Декорирайте с орехи или бадеми по избор.
Да ви е сладко!
Leave A Reply