Днес ви споделям една много лесна и бърза рецепта за веган безглутенови бисквити. Приготвям ги често за Никола, за да съм сигурна, че ще има нещо сладко, което той ще може да хапва вкъщи. Можете да замените фъстъченото масло с тахан по избор, както и да добавите ядки и сушени плодове на мястото на шоколада. Една от другите ми любими комбинации е със сушени боровинки и бадеми.
Продукти
Банани – 240 гр.
Фъстъчено масло – 100гр.
Кокосова захар – 65гр.
Кокосово масло – 35 гр.
Ванилия – 3 гр.
Овесени ядки – 150 гр.
Сода бикарбонат – 1 ч.л.
Бакпулвер – 1 ч.л.
Счукано ленено семе – 2 с.л.
Вода – 6 с.л.
Веган шоколад по избор- 70 гр.
Приготовление
- Първата стъпка, за да приготвите тези веган безглутенови бисквити е да накиснете ленено семе с хладка вода и да оставите сместа да престои 15 минути докато стане с гелообразна текстура.
- След това ги смесете с фъстъчено масло, мекото кокосово масло, кокосова захар, ванилията и намачканите банани – до получаване на хомогенна смес.
- Към тази смес добавете и овесените ядки, заедно със содата и бакпулвера.
- Накрая добавете нарязания на дребно шоколад.
- Оформете кръгли бисквити върху хартия за печене и печете на 160 градуса до образуването на коричка и втвърдяването на сместа.
- Изчакайте ги хубаво да се охладят преди да ги преместите от тавата.
Да ви е сладко 🙂
2 Comments
Благодаря ви за чудесната рецепта! Рядко успявам да попадна на толкова сполучливи и вкусни веган предложения в нета. Опитах да ги направя и се получиха доста добре. Нямах никакви затруднения при приготвянето на бисквитите и съм доволна от резултата. Пак ще ги правя със сигурност.
Много се радвам да го чуя! 🙂