Рецептата днес е за най-лесните сурови шоколадови бонбони, които можете да си направите
Много се радвам, че преди време открих колко вкусни, лесни и здравословни са суровите десерти, защото имайки под ръка нещо такова вкъщи изключително рядко ми се случва да ям сладки, които съдържат рафинирана захар или бяло брашно. Тези специално изцяло задоволояват глада ми за шоколад и още по-хубавото е, че можете без излишни угризения да си ги позволите и след вечеря, а защо не и с чаша вино 🙂
Това е така, защото съдържанието им на въглехидрати е сведено до минимум, като аз лично си ги правя без да добавям кокосовата захар.
Ако обаче не обичате толкова горчивия вкус на черния шоколад, естестествено, става много по-сладко с нея. Ако и тази, която съм ви написала, не ви е достатъчна, опитайте преди да оформите топчетата и си добавете още. Трябва да знаете, че много зависи и от шоколада, който сте използвали.
Продукти
70 гр. лешници
70 гр. орехи
20 гр. сурово какао
50 гр. черен шоколад – аз използвах 80%
60 гр. фурми
30 гр. кокосова захар
Приготвяне
- Накиснете фурмите ако са твърди и блендерът ви не се справя добре с тях – стават много по-лесни за обработка.
- Блендирайте първо ядките, захарта и какаото. След това добавете фурмите и отново блендирайте.
3. Разтопете шоколада на водна баня и го добавете към всичко останало.
4. Оформете топчета с помощта на ръцете си и ги оставете в хладилник за поне 30 минути, за да могат да стегнат.
Да ви е сладко и шоколадово!
Comment