• Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти
  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On Nicolekuneva

  • Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти

Здравословно брауни

април 6, 2020

Сочно отвътре и хрупкаво отвън, това здравословно брауни по нищо не отстъпва на традиционните си версии

 

здравословно брауни

Здравословно брауни 2

 

Днес ви споделям една много лесна и бърза рецепта за здравословно брауни с брашно от лимец.

Aко ви се хапва нещо много шоколадово, сладко и вкусно и искате да ви е чиста съвестта след това, определено трябва да опитате това брауни. То е сочно отвътре и хрупкаво отвън и съм повече от сигурна, че ще задоволи глада ви за шоколад. Вкуса му по нищо не отстъпва на традиционните версии с много захар и масло.

Продукти

80 гр. черен шоколад 80%

30 гр. какаово масло

2 яйца размер Л

100 гр. кокосова захар

1 ч.л. ванилия

60 гр. брашно от лимец

20 гр. какао

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. малдонска морска сол – по желание

 

Здравословно брауни 3

Приготвяне

1. Разтопете на водна баня шоколада заедно с какаовото масло. Оставете го настрана.

 

здравословно брауни

 

2. Разбийте яйцата на пяна заедно с кокосовата захар, с помощта на миксер на висока степен за около 5-7 минути, или с тел на ръка.

3. Бавно добавете шоколада към яйцата и захарта и продължете разбъркването на ниска степен.

 

здравословно брауни

 

4. Смесете брашното от лимец, какаото,солта и бакпулвера. С помощта на шпатула добавете сухите към мокрите съставки, докато се получи хомогенна смес.

6. Изсипете сместа върху предварително намазана с кокосово масло тавичка с размери 20 х 10 см.

7. Поръсете с малдонска морска сол – по желание.

 

Здравословно брауни 1

 

8. Печете на 180 С. на предварително загрята фурна за около 16-18 мин.  Много внимавайте да не го изгорите защото ще стане сухо. Ако искате браунито ви е да е по-сочно, можете да го извадите и малко по-рано.

 

здравословно брауни

 

Да ви е сладко и шоколадово!

 

   Последвайте ме в Инстаграм | За повече рецепти 

браунишоколад
Share

Рецепти

You might also like

Двуцветни бананови мъфини с шоколад
март 11, 2021
Шоколадов кейк със спелта и портокал
декември 14, 2020
Протеинови барчета с шоколад и фъстъци
септември 30, 2020

6 Comments


Карамфила
October 21, 2020 at 6:24 pm
Reply

Следвах стриктно указанията, става въпрос за брауни сладкиша. но сместа стана много гъста, изключено беше да се разбърква, едва я отделих от шпатулата, много лепкава и тежка. Когато я изсипах в тавичката и то силно казано “изсипах” защото то се оказа просто една топка, съответно и много трудно я разпределих по дъното, така че да стане що-годе равномерна. Сгрешила ли съм някъде в техниката и къде? Благодаря.



    Nikole Kuneva
    October 22, 2020 at 5:54 am
    Reply

    Здравейте! Разтопихте ли какаовото масло и шоколада до течна консистенция? Не съм сигурна защо така се е получило, защото течните съставки в рецептата са повече от сухите и не би трябвало да се получава гъста смес. Единственото, което се сещам е някой от останалите продукти да е било прекалено студен или да сте ги оставили за прекалено дълго, и това да ги е втвърдило пак.

Ваня Стефанова
November 5, 2020 at 2:44 pm
Reply

Здравейте.По хубаво брауни не бях яла.Хареса се на цялото семейство!Стана от първия път,без проблем.Сигурна съм,че ще става и за суфле с течен център.И понеже черният ми шоколад беше свършил го направих с кувертюр и намалих захарта.Страхотна рецепта.



    Nikole Kuneva
    November 11, 2020 at 9:30 pm
    Reply

    Благодаря от сърце! Радвам се, че ви е харесало ❤️

Симони
June 15, 2021 at 2:02 pm
Reply

Браво, много сполучлива рецепта, дори въпреки че аз замених какаовото масло с кокосово и кокосовата захар с кафява. Но важни са пропорциите.

Изобщо не съм разбирач, но ми се стува, че сместа става по-гъста ако са по-малки яйцата (М).

Поздрави



    Nikole Kuneva
    October 10, 2021 at 5:33 pm
    Reply

    Радвам се, че ти е харесала! Ще допълня в рецептата размера на яйцата.

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On nicolekuneva

  • Етикети

    Гранола Мъфини бадеми банан банови мъфини бисквити боровинки брауни; брауни без брашно веган веган мъфини галет елда здравословни закуски здравословни ореховки кайсии коледа крамбъл крекери лешници малини моркови овесени ядки павлова пай палачинки портокал праскови протеинови барчета пълнозърнест шоколад първи рожден ден ризото салата смокини солен галет сурови бонбони тиква тиквен хляб торта торта за рожден ден хумус череши шоколад шоколадова торта ябълки ягоди


  • Популярни статии

    • Здравословно брауни
      април 6, 2020
    • Здравословно брауни без брашно
      февруари 10, 2021
    • Веган безглутенови бисквити
      януари 31, 2023
    • Черешов пай с брашно от лимец
      юни 5, 2020
    • Веган шоколадови мъфини със смокини
      септември 10, 2020
    • Сурови шоколадови бонбони
      май 9, 2020
    • Лесни козуначени кифлички с мармалад и орехи - без месене
      април 11, 2022
    • Лесен кекс със зайче
      април 16, 2025

© Copyright 2024 | WholeHearted by Nicole © | All Rights Reserved