Декември тази година ще е пълен с изненади. Започвам месеца с нещо, което вярвам, че много ще зарадва тези от вас, които обичат да готвят с дечицата си. Рецепта за безглутеново брауни, което лесно можете да оформите като коледни елхички. Вкъщи стана мигновенен хит.
По-хубавото обаче е, че то е част от безплатна книга с коледни рецепти, които са подходящи за най-малките. Можете да я изтеглите в края на този пост.
Ето и какво ви трябва за да си приготвите това безглутеново брауни:
Продукти
160 гр. масло
200 гр. шоколад по избор – аз използвах този
200 гр. нерафинирана захар
3 яйца размер М
75 гр. бадемово брашно
50 гр. какао
50 гр. бял шоколад ако ще правите брауни елхички
пълнозърнести или безглутенови солети по желание
Приготвяне
- Загрейте фурната на 170 °C.
- Разтопете маслото и шоколада на водна баня – всяко едно поотделно.
- Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете към тях разтопеното масло и шоколад.
- Пресейте бадемовото брашно и какаото.
- С помощта на шпатула прибавете сухите съставки към мокрите.
- Изпечете в намазнена тава с размери 20 х 20 см за 20-30 минути.
- Изчакайте безглутеновото брауни да се охлади напълно и тогава изрежете в триъгълни форми – могат да бъдат както големи така и по-малки елхички. Забучете солети в основата на брауни елхичките.
Линк към книгата с детски коледни рецепти 🌟 Тефтер с детски коледни рецепто на 13-те джуджета на дядо Коледа🌟
Искрено се радвам, че заедно с още много прекрасни майки успяхме да осъществим този проект и се надявам, че ще успеем да ви вдъхновим да прекарате повече време в кухнята.
Leave A Reply