• Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти
  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On Nicolekuneva

  • Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти

Черешов пай с брашно от лимец

юни 5, 2020

Този черешов пай е един много вкусен и вълнуващ десерт, който лесно можете да приготвите и съм сигурна, че няма да съжалявате

 

Черешов пай с брашно от лимец 1

 

Миналата седмица имахме възможност да прекараме няколко дни на село и едно от нещата, които ни е най-приятно да правим по това време на годината е да си откъснем черешки. Прибрахме се вкъщи с много череши, много много повече отколкото можем да изядем преди да се развалят. Направих сладко, замразих си малко и, разбира се, не пропуснах и любимия си пай. Вълнувам се да го споделя с вас, защото десертите с плодове са ми голяма слабост, а още повече тези със сезонни такива. Направих го по начин, максимално лесен и достъпен и така че всеки, който има възможност да може да си го приготви лесно у дома.

Няма да съжалявате, обещавам! 🙂

 

Черешов пай с брашно от лимец 2

Продукти

За основата

240 гр. брашно от лимец

1/2 ч.л. морска сол

2 с.л. кокосова захар

120 гр. краве масло

60 гр. леденостудена вода

 

За черешовия пълнеж

1 кг. череши

200 гр. агаве

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. лимонов сок

1 с.л.  царевично нишесте / 2 .с.л. брашно

 

Приготвяне

  1. Смесете брашното с кокосовата захар и солта. Към тях добавете маслото, което предварително сте oхладили и нарязали на малки кубчета. С помощта на ръцете си гo втрийте в сместа със сухите съставки. Добавете водата на части. Готови сте когато оформите топка и маслото вече не се вижда в сместа. Тестото преместете в хладилник и охладете за поне 1- 2 часа.

Черешов пай с брашно от лимец 3

 

2. През това време може да си приготвите пълнежа, като обезкостите черешите и ги нарежете на половинки. Преместете ги в тиган на средна степен и добавете към тях сиропа от агаве. Бъркайте ги от време на време, за да не загорят – поне 15 минути. След това разтворете брашното от тапиока или царевичното нишесте в съвсем малко вода и го добавете към сместа с черешите. Оставете на котлона да ври още малко докато се сгъсти, като не забравяте да бъркате – обикновено това отнема не повече от 5 минути. Махнете го от котлона и ако имате възможност оставете сместа да се охлади малко, преди да изсипете върху основата.

3. След това тестото се разточва върху гладка повърхност. Готовото тесто се измества внимателно във форма за печене с диаметър 20 см. и се притиска леко към дъното и стените. С помощта на пръстите си оформете и натиснете отсрани, така че да се получи ефектът от снимката. С тестото, което ще ви остане при преместването от плота във формата, оформете горната част на пая по-късно.

 

Черешов пай с брашно от лимец 4

 

4. Изсипете готовия пълнеж върху основата.

 

Черешов пай с брашно от лимец 5

 

5. Накъсайте на малки парченца останалото тесто и го сложете отгоре. Не се притеснявайте, дори и да не ви е останало много – това няма да повлияе на вкуса.

 

Черешов пай с брашно от лимец 6

 

6. Печете на предварително загрята на 190 С. фурна около 40-50 мин, или докато краищата не придобият приятен загар. Можете да приберете в хладилник готовия пай през времето, в което чакате фурната да загрее.

7. Задължително имайте търпение паят да се охлади много добре преди да го отделите от формата. След като е изстинал може да го преместите отново в хладилник – става още по-стегнат. Готови сте.

Много се надявам да ви хареса.

 

Черешов пай с брашно от лимец 7

 

Да ви е много сладко и черешово!

пайчереши
Share

Рецепти

You might also like

Кейк с череши и бадемов крамбъл
юни 21, 2021
Овчарски пай с леща и пюре от карфиол
март 25, 2021

2 коментара


Lora :)
July 10, 2020 at 2:02 pm
Reply

Чудесна рецепта! Би било полезно да отбелязвате само колко е диаметърът на тавата, в която печете, или за колко порции е паят – не за друго, просто за да не остана изненадана, че ми е голяма тавата следващия път. 😁 Благодаря! 😍



    Nikole Kuneva
    July 16, 2020 at 7:01 pm
    Reply

    Здравейте! Благодаря много, радвам се че ви е харесала! Много се извинявам, че съм го пропуснала. Добавих го.

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On nicolekuneva

  • Етикети

    Гранола Мъфини бадеми банан банови мъфини бисквити боровинки брауни; брауни без брашно веган веган мъфини галет елда здравословни закуски здравословни ореховки кайсии коледа крамбъл крекери лешници малини моркови овесени ядки павлова пай палачинки портокал праскови протеинови барчета пълнозърнест шоколад първи рожден ден ризото салата смокини солен галет сурови бонбони тиква тиквен хляб торта торта за рожден ден хумус череши шоколад шоколадова торта ябълки ягоди


  • Популярни статии

    • Здравословно брауни
      април 6, 2020
    • Здравословно брауни без брашно
      февруари 10, 2021
    • Веган безглутенови бисквити
      януари 31, 2023
    • Черешов пай с брашно от лимец
      юни 5, 2020
    • Веган шоколадови мъфини със смокини
      септември 10, 2020
    • Сурови шоколадови бонбони
      май 9, 2020
    • Лесни козуначени кифлички с мармалад и орехи - без месене
      април 11, 2022
    • Лесен кекс със зайче
      април 16, 2025

© Copyright 2024 | WholeHearted by Nicole © | All Rights Reserved