Чийзкейк с бял шоколад и праскови. Или иначе казано десерт, който с удоволствие бих изяла сама. Официално една от любимите ми сладки рецепти.
Комбинацията между свежи праскови, чийзк крем с бял шоколад и маслена бисквитка за мен наистина е съвършена.
Продукти
За основата
300 гр. бисквити – аз използвам тези на пекарна Златно Зрънце във Варна
150 гр. масло
За крема
300 гр. бял шоколад – аз използвам този на Гайо
50 гр. мед
200 гр. заквасена сметана
600 гр. крема сирене
За сладкото от праскови
5 праскови
100 гр. тръстикова захар
За украса
3-4 праскови за украса
Приготвяне
- Започнете с това да изкарате крема сиренето и заквасената сметана от хладилника – необходимо е да са на стайна температура.
- След това пристъпете към приготвянето на сладкото. Нарежете прасковите на малки парченца и ги смесете заедно със супена лъжица вода и необходимото количество захар. Затоплете ги на среден огън докато започнат да къкрят като ги разбърквате от време на време, за да не загорят. Сладкото е готово когато течността се сгъсти.
- Натрошете бисквитките на малки парченца до консистенция пясък или ги блендирайте. Смесете ги с разтопеното масло и оформете основата на чийзкейка като покриете и ръбовете на формата. Използвайте съд с диаметър 18см.
- Разтопете белия шоколад на водна баня. Смесете крема сиренето със заквасената сметана и меда с помощта на шпатула. Добавете и шоколада към тях. Разбъркайте до получаване на гладък крем.
- Изсипете половината крем върху основата. Разстелете равномерно сладкото от праскови и последно добавете и останалото количество крем. Приберете в хладилник да стегне за една вечер.
- Декорирайте с праскови точно преди сервиране. Да ви е сладко 🙂
Leave A Reply