Продукти:
Начална смес:
75 грама масло – разтопено
2 ч.л. Ванилия
75 грама студено масло
200 грама кафява захар
1 яйце
Тесто 1:
110 грама пшенично брашно
¼ ч.л. Бакпулвер
¼ ч.л. Сол
Тесто 2 /какаово/:
100 грама пшенично брашно
25 грама какао
¼ ч.л. Бакпулвер
¼ ч.л. Сол
Още:
75 грама бял шоколад – за поръсване преди печене
75 грама млечен шоколад – за поръсване преди печене
Приготовление:
- Приготвяте началната смес, като си разтапяте половината масло заедно с ванилията и след това го добавяте с миксер с приставка пеперуда към студеното масло.
- Разбивате ги заедно със захарта докато променят текстурата и цвета си. След това добавяте яйцето и разбивате отново до получаването на хомогена смес.
- Получената смес разделяте на две равни части. Започвате със светлото тесто – към половината от готовото тесто добавяте всички съставки описани в тесто 1 и разбърквате до получаване на хомогена и пухкава смес и отделяте настрани.
- След това правите същото с тесто 2 с втората половина от готовата начална смес.
- След като имате и двете теста започнете оформянето на топчета по 55-60 грама с равно количество от тъмното и светлото тесто получавайки така наречения мраморен ефект на бисквитката. Върху всяка получена бисквитка поръсете с двата вида шоколад.
- Печете на предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 минути, като търсите бисквитката да е все още мека при изваждане от фурната. Оставете бисквитките за изстинат напълно преид да и ги местите.
Желая ви светли и вкусни празници!
Leave A Reply