• Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти
  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On Nicolekuneva

  • Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти

Двуцветни меки шоколадови бисквити

декември 8, 2023
Двуцветни меки шоколадови бисквити 1
Двуцветни меки шоколадови бисквити 2

 

Продукти: 

Начална смес: 

75 грама масло – разтопено
2 ч.л. Ванилия
75 грама студено масло
200 грама кафява захар
1 яйце

 

Тесто 1:

110 грама пшенично брашно 

¼ ч.л. Бакпулвер 

¼ ч.л. Сол

 

Тесто 2 /какаово/: 

100 грама пшенично брашно 

25 грама какао 

¼ ч.л. Бакпулвер 

¼ ч.л. Сол

 

Още:

75 грама бял шоколад – за поръсване преди печене  

75 грама млечен шоколад – за поръсване преди печене  

 

Приготовление:

  1. Приготвяте началната смес, като си разтапяте половината масло заедно с ванилията и след това го добавяте с миксер с приставка пеперуда към студеното масло. 
  2. Разбивате ги заедно със захарта докато променят текстурата и цвета си. След това добавяте яйцето и разбивате отново до получаването на хомогена смес. 
  3. Получената смес разделяте на две равни части. Започвате със светлото тесто – към половината от готовото тесто добавяте всички съставки описани в тесто 1 и разбърквате до получаване на хомогена и пухкава смес и отделяте настрани. 
  4. След това правите същото с тесто 2 с втората половина от готовата начална смес. 
  5. След като имате и двете теста започнете оформянето на топчета по 55-60 грама с равно количество от тъмното и светлото тесто получавайки така наречения мраморен ефект на бисквитката. Върху всяка получена бисквитка поръсете с двата вида шоколад. 
  6. Печете на предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 минути, като търсите бисквитката да е все още мека при изваждане от фурната. Оставете бисквитките за изстинат напълно преид да и ги местите. 
Двуцветни меки шоколадови бисквити 3
Двуцветни меки шоколадови бисквити 4

Желая ви светли и вкусни празници!

Последвайте ме в Инстаграм | За повече рецепти 

Share

Рецепти

Leave A Reply


Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On nicolekuneva

  • Етикети

    Гранола Мъфини бадеми банан банови мъфини бисквити боровинки брауни; брауни без брашно веган веган мъфини галет елда здравословни закуски здравословни ореховки кайсии коледа крамбъл крекери лешници малини моркови овесени ядки павлова пай палачинки портокал праскови протеинови барчета пълнозърнест шоколад първи рожден ден ризото салата смокини солен галет сурови бонбони тиква тиквен хляб торта торта за рожден ден хумус череши шоколад шоколадова торта ябълки ягоди


  • Популярни статии

    • Здравословно брауни
      април 6, 2020
    • Здравословно брауни без брашно
      февруари 10, 2021
    • Веган безглутенови бисквити
      януари 31, 2023
    • Черешов пай с брашно от лимец
      юни 5, 2020
    • Веган шоколадови мъфини със смокини
      септември 10, 2020
    • Сурови шоколадови бонбони
      май 9, 2020
    • Лесни козуначени кифлички с мармалад и орехи - без месене
      април 11, 2022
    • Лесен кекс със зайче
      април 16, 2025

© Copyright 2024 | WholeHearted by Nicole © | All Rights Reserved