• Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти
  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On Nicolekuneva

  • Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти

Хумус с боб Мунг

декември 20, 2020

Всички обичат класиките и не може без тях, но съм сигурна, че всички обичат и изненадите. Хумусът определено не е сред нашите традиционни ястия за Бъдни вечер, но става все по-често предпочитана разядка.

Много страни и региони го приемат като свой, но всеки от тях има различен метод, по който го приготвя, като в основата му стои нахутът. Този мой прочит обаче не съдържа нахут, а един продукт, който открих наскоро – боб Мунг. Той се готви много бързо – една чудесна алтернатива на бобената салата. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии или да се използва като гарнитура. Няма как да минете без добре познатия боб на празничната трапеза, но защо и да не опитате нещо съвсем ново.

Продукти

100 гр. боб Мунг

50 гр. сусамов тахан

60 мл. зехтин

2 скилидки чесън

2 броя лайм

1-2 ч.л. сол

140 мл. вода

1 брой нар

1/4 ч.л. черен пипер

1 с.л. сусам

магданоз за украса

 

Приготвяне

  1. Сварете боба на бавен огън за около 20-30 мунти. Целта е зърната да омекнат Измерете си 200 гр. от свареното количество и си оставете останалата част за украса. Блендирайте го до получаване на гъста паста.

  2. Изцедете сока от лайм и го добавете към боба, заедно със сусамовия тахан, водата, зехтина, чесъна и 1 ч.л. сол. Блендирайте всички съставки до получаване на хомогенна смес. Опитайте и добавете още сол на вкус.

  3. Сервирайте със сусам, пресен магданоз, семена от нар и поръсете с черен пипер.

Хумус с боб Мунг 1

хумус
Share

Рецепти

Leave A Reply


Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On nicolekuneva

  • Етикети

    Гранола Мъфини бадеми банан банови мъфини бисквити боровинки брауни; брауни без брашно веган веган мъфини галет елда здравословни закуски здравословни ореховки кайсии коледа крамбъл крекери лешници малини моркови овесени ядки павлова пай палачинки портокал праскови протеинови барчета пълнозърнест шоколад първи рожден ден ризото салата смокини солен галет сурови бонбони тиква тиквен хляб торта торта за рожден ден хумус череши шоколад шоколадова торта ябълки ягоди


  • Популярни статии

    • Здравословно брауни
      април 6, 2020
    • Здравословно брауни без брашно
      февруари 10, 2021
    • Веган безглутенови бисквити
      януари 31, 2023
    • Черешов пай с брашно от лимец
      юни 5, 2020
    • Веган шоколадови мъфини със смокини
      септември 10, 2020
    • Сурови шоколадови бонбони
      май 9, 2020
    • Лесни козуначени кифлички с мармалад и орехи - без месене
      април 11, 2022
    • Лесен кекс със зайче
      април 16, 2025

© Copyright 2024 | WholeHearted by Nicole © | All Rights Reserved