• Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти
  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On Nicolekuneva

  • Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти

Хумус с боб Мунг

декември 20, 2020

Всички обичат класиките и не може без тях, но съм сигурна, че всички обичат и изненадите. Хумусът определено не е сред нашите традиционни ястия за Бъдни вечер, но става все по-често предпочитана разядка.

Много страни и региони го приемат като свой, но всеки от тях има различен метод, по който го приготвя, като в основата му стои нахутът. Този мой прочит обаче не съдържа нахут, а един продукт, който открих наскоро – боб Мунг. Той се готви много бързо – една чудесна алтернатива на бобената салата. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии или да се използва като гарнитура. Няма как да минете без добре познатия боб на празничната трапеза, но защо и да не опитате нещо съвсем ново.

Продукти

100 гр. боб Мунг

50 гр. сусамов тахан

60 мл. зехтин

2 скилидки чесън

2 броя лайм

1-2 ч.л. сол

140 мл. вода

1 брой нар

1/4 ч.л. черен пипер

1 с.л. сусам

магданоз за украса

 

Приготвяне

  1. Сварете боба на бавен огън за около 20-30 мунти. Целта е зърната да омекнат Измерете си 200 гр. от свареното количество и си оставете останалата част за украса. Блендирайте го до получаване на гъста паста.

  2. Изцедете сока от лайм и го добавете към боба, заедно със сусамовия тахан, водата, зехтина, чесъна и 1 ч.л. сол. Блендирайте всички съставки до получаване на хомогенна смес. Опитайте и добавете още сол на вкус.

  3. Сервирайте със сусам, пресен магданоз, семена от нар и поръсете с черен пипер.

Хумус с боб Мунг 1

хумус
Share

Рецепти

Leave A Reply


Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Един от онези зимни дни. Зае Един от онези зимни дни. Заедно с екипа на @pod_mosta пътуваме в колата към село Мало Бучино. Всичко около нас е покрито в сняг. Сняг, с който аз не съм се срещала от година. Във въздуха се носи онова сладко чувство за приключение. Крайната ни цел за деня е мандрата, в която @harmonica_foods произвеждат голяма част от своите млечни продукти. Вълнувам се като малко дете, на което му предстои да види на живо онова приказно място, за което само е слушало. Ориентираме се за нашата крайна точка благодарение на спряна отпред цистерна. Докато тръпна в очакване нашето приключение да започне, в главата ми се връща споменът за една история от преди повече от 10 години... История, която ви очаква в блога.
    ❤️ ❤️
    Научих. Получих. Разочарова Научих. Получих. Разочарования. Победи. Уча се на търпение, уча се да вярвам и да пускам. Уча се да оставям нещата да се случват.
2021 беше пълна с радост и любов. Всичко беше точно такова, каквото трябваше да бъде.

Бъдете здрави💫
    С тази вкусна рецепта за канелени рулца идва и новината за началото на нещо ново и вълнуващо за мен... 

В поредица от постове заедно ще опознаем @harmonica_foods ! Истински се вълнувам от това, което предстои, тъй като това е един от брандовете, които напълно споделят ценностите ми относно чиста, българска храна създадена по традиционни рецепти, без излишна намеса и с уважение към природата. 

В началото на месеца се запознах с част от екипа на компанията в село Мало Бучино, който ми показа как се прави истинското българско мляко. Такива срещи успяват да ми стоплят душата и да ми вдъхнат надежда, че нещата само ще се променят. Към по-добро.

Обещавам, че съвсем скоро ще ви разкажа всички подробности зa това посещение, но дотогава се надявам да успея да ви зарадвам с тази рецепта. 

Използвах прясното мляко, което взех по време на посещението си в мандрата, а резултатът е пухкави и неустоими канелени рулца. Без крем, защото за мен са си прекрасни и така.

Приятно хапване!
    Често не всичко е такова, ка Често не всичко е такова, каквото ни се иска да бъде. Струва си обаче да вярваме в чудеса. Да не спираме да си повтаряме, че всичко си има своята причина. Да си припомним сутринитe, в които се събуждаме с онова топло усещане, че всичко е наред. Да вярваме, че ще бъде!
    Любимите ми подаръци. Всеки Любимите ми подаръци. Всеки ден 🌟
    Имайте прекрасни празници, Имайте прекрасни празници, любими хора! Споделяйте. Обичайте. Бъдете заедно❤️
    Малки ръчички, които вече нямат търпение да отварят подаръци🌟
    В случай, че се чудите кой изяжда бракуваните коледни бисквитки 😆
    Рецептата за този кейк с канела, с който да очаровате вашите гости, ви очаква в блога 🌟
    Пълнят ми света 🤍 Пълнят ми света 🤍
    Съвсем скоро рецептата за т Съвсем скоро рецептата за това канелено съвършенство ще види бял свят. Само да успея да се откъсна от коледните бисквити, които скоро ще започнат да пътуват към вас 🍪🌟
    Load More... Follow on Instagram
  • Follow Me On nicolekuneva

  • Етикети

    Гранола Мъфини Сушени череши бадеми бадемови крекери банан бананов хляб бебешки рецепти бисквити боровинки брауни веган елда закуска закуски за деца здравословни бонбони здравословни закуски здравословни палачинки кашу кекс киноа крамбъл крекери крекери със семена къпини малини матча мляко морковена торта моркови овесени бисквити овесени ядки пай палачинки протеинови барчета суров сурова торта сурови бонбони тарт тахан тиква торта череши шоколад ябълки


  • Популярни статии

    • Здравословно брауни
      април 6, 2020
    • Здравословно брауни без брашно
      февруари 10, 2021
    • Черешов пай с брашно от лимец
      юни 5, 2020
    • Веган шоколадови мъфини със смокини
      септември 10, 2020
    • Здравословен бананов хляб
      януари 30, 2020
    • Домашна гранола с черен шоколад и череши
      февруари 4, 2020
    • Ябълкови мъфини с овесени ядки
      февруари 5, 2020
    • Сурови бонбони с кашу, малини и черен шоколад
      февруари 12, 2020
  • Instagram

    Един от онези зимни дни. Зае Един от онези зимни дни. Заедно с екипа на @pod_mosta пътуваме в колата към село Мало Бучино. Всичко около нас е покрито в сняг. Сняг, с който аз не съм се срещала от година. Във въздуха се носи онова сладко чувство за приключение. Крайната ни цел за деня е мандрата, в която @harmonica_foods произвеждат голяма част от своите млечни продукти. Вълнувам се като малко дете, на което му предстои да види на живо онова приказно място, за което само е слушало. Ориентираме се за нашата крайна точка благодарение на спряна отпред цистерна. Докато тръпна в очакване нашето приключение да започне, в главата ми се връща споменът за една история от преди повече от 10 години... История, която ви очаква в блога.
    ❤️ ❤️
    Научих. Получих. Разочарова Научих. Получих. Разочарования. Победи. Уча се на търпение, уча се да вярвам и да пускам. Уча се да оставям нещата да се случват.
2021 беше пълна с радост и любов. Всичко беше точно такова, каквото трябваше да бъде.

Бъдете здрави💫
    С тази вкусна рецепта за канелени рулца идва и новината за началото на нещо ново и вълнуващо за мен... 

В поредица от постове заедно ще опознаем @harmonica_foods ! Истински се вълнувам от това, което предстои, тъй като това е един от брандовете, които напълно споделят ценностите ми относно чиста, българска храна създадена по традиционни рецепти, без излишна намеса и с уважение към природата. 

В началото на месеца се запознах с част от екипа на компанията в село Мало Бучино, който ми показа как се прави истинското българско мляко. Такива срещи успяват да ми стоплят душата и да ми вдъхнат надежда, че нещата само ще се променят. Към по-добро.

Обещавам, че съвсем скоро ще ви разкажа всички подробности зa това посещение, но дотогава се надявам да успея да ви зарадвам с тази рецепта. 

Използвах прясното мляко, което взех по време на посещението си в мандрата, а резултатът е пухкави и неустоими канелени рулца. Без крем, защото за мен са си прекрасни и така.

Приятно хапване!
    Често не всичко е такова, ка Често не всичко е такова, каквото ни се иска да бъде. Струва си обаче да вярваме в чудеса. Да не спираме да си повтаряме, че всичко си има своята причина. Да си припомним сутринитe, в които се събуждаме с онова топло усещане, че всичко е наред. Да вярваме, че ще бъде!
    Любимите ми подаръци. Всеки Любимите ми подаръци. Всеки ден 🌟
    Имайте прекрасни празници, Имайте прекрасни празници, любими хора! Споделяйте. Обичайте. Бъдете заедно❤️
    Малки ръчички, които вече нямат търпение да отварят подаръци🌟
    В случай, че се чудите кой изяжда бракуваните коледни бисквитки 😆
    Рецептата за този кейк с канела, с който да очаровате вашите гости, ви очаква в блога 🌟
    Пълнят ми света 🤍 Пълнят ми света 🤍
    Съвсем скоро рецептата за т Съвсем скоро рецептата за това канелено съвършенство ще види бял свят. Само да успея да се откъсна от коледните бисквити, които скоро ще започнат да пътуват към вас 🍪🌟
    Load More... Follow on Instagram

© Copyright 2020 | WholeHearted by Nicole © | All Rights Reserved