Продукти
За Бързо Кайсиево Сладко:
500 гр. Кайсий без костилката
150 гр. Нерафинирана Захар
5 гр. Розмарин – ситно нарязан – важно е да не оставяте големи парченца розмарин в сладкото, защото има много тръпчив и неприятен вкус.
За пандишпанов блат:
5 яйца размер М
130 гр. Нерафинрана захар
200 гр. Пшенично брашно
За украса:
няколко стръка розмарин
3 кайсии
50-100 гр. филирани бадеми
Приготвяне
- Нарежете кайсиите на средни големи кубчета и ги сложете в касерола, заедно с 150 гр. вода, захарта и розмарина.
- Когато сместа заври намалете огъня до къкрене, като разбъркайте често за да не загори.
- Сладкото е готово когато по-голямата част от водата се е изпарила и кайсиите са сготвени.
- По желание можете да добавите повече захар, ако кайсиите ви са по неузрели и кисели.
- За да приготвите спонджа, първо разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг със захарта.
- След това разбийте жълтъците на текстура, която може да прави панделки в сместа и постепенно добавете готово ни сладко, като то трябва да е изстинало за да не сготвим жълтъците.
- След като имаме готови двете смеси, добавете жълтъците към белтъците като това се случва със силиконова шпатула бавно и внимателно за да не спадне постигнатия обем и на двете смеси.
- Последно добавете пресятото брашно и отново разбърайте внимателно със силиконова шпатула.
- Сложете в тава като заравнете повърноста на сместа. Върху нея направете желаната от вас украса със зададените продукти.
- Печете на 170 градуса, докато пандишпана постигне златисто кафяв цвят и клечка за зъби излезе чиста от средата на печивото.
- Да ви е сладко! 🙂
Leave A Reply