• Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти
  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On Nicolekuneva

  • Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти

Кайсиев спондж кейк

юли 14, 2022

Продукти

За Бързо Кайсиево Сладко:

500 гр. Кайсий без костилката 

150 гр. Нерафинирана Захар 

5 гр. Розмарин – ситно нарязан – важно е да не оставяте големи парченца розмарин в сладкото, защото има много тръпчив и неприятен вкус. 

Кайсиев спондж кейк 1

За пандишпанов блат: 

5 яйца размер М

130 гр. Нерафинрана захар

200 гр. Пшенично брашно 

За украса: 

няколко стръка розмарин 

3 кайсии 

50-100 гр. филирани бадеми 

 

Приготвяне

  1. Нарежете кайсиите на средни големи кубчета и ги сложете в касерола, заедно с 150 гр. вода, захарта и розмарина. 
  2. Когато сместа заври намалете огъня до къкрене, като разбъркайте често за да не загори. 
  3. Сладкото е готово когато по-голямата част от водата се е изпарила и кайсиите са сготвени. 
  4. По желание можете да добавите повече захар, ако кайсиите ви са по неузрели и кисели. 
  5. За да приготвите спонджа, първо разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг със захарта.
  6. След това разбийте жълтъците на текстура, която може да прави панделки в сместа и постепенно добавете готово ни сладко, като то трябва да е изстинало за да не сготвим жълтъците.
  7. След като имаме готови двете смеси, добавете жълтъците към белтъците като това се случва със силиконова шпатула бавно и внимателно за да не спадне постигнатия обем и на двете смеси.
  8. Последно добавете пресятото брашно и отново разбърайте внимателно със силиконова шпатула. 
  9. Сложете в тава като заравнете повърноста на сместа. Върху нея направете желаната от вас украса със зададените продукти.
  10. Печете на 170 градуса, докато пандишпана постигне златисто кафяв цвят и клечка за зъби излезе чиста от средата на печивото.
    Кайсиев спондж кейк 2
  11. Да ви е сладко! 🙂 

    Последвайте ме в Инстаграм | За повече рецепти Кайсиев спондж кейк 3Кайсиев спондж кейк 3Кайсиев спондж кейк 5

Share

Рецепти

Leave A Reply


Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On nicolekuneva

  • Етикети

    Гранола Мъфини бадеми банан банови мъфини бисквити боровинки брауни; брауни без брашно веган веган мъфини галет елда здравословни закуски здравословни ореховки кайсии коледа крамбъл крекери лешници малини моркови овесени ядки павлова пай палачинки портокал праскови протеинови барчета пълнозърнест шоколад първи рожден ден ризото салата смокини солен галет сурови бонбони тиква тиквен хляб торта торта за рожден ден хумус череши шоколад шоколадова торта ябълки ягоди


  • Популярни статии

    • Здравословно брауни
      април 6, 2020
    • Здравословно брауни без брашно
      февруари 10, 2021
    • Веган безглутенови бисквити
      януари 31, 2023
    • Черешов пай с брашно от лимец
      юни 5, 2020
    • Веган шоколадови мъфини със смокини
      септември 10, 2020
    • Сурови шоколадови бонбони
      май 9, 2020
    • Лесни козуначени кифлички с мармалад и орехи - без месене
      април 11, 2022
    • Лесен кекс със зайче
      април 16, 2025

© Copyright 2024 | WholeHearted by Nicole © | All Rights Reserved