С тази вкусна рецепта за канелени рулца идва и новината за началото на нещо ново и вълнуващо за мен…
В поредица от постове заедно ще опознаем harmonica. Истински се вълнувам от това, което предстои, тъй като това е един от брандовете, които напълно споделят ценностите ми относно чиста, българска храна създадена по традиционни рецепти, без излишна намеса и с уважение към природата.
В началото на месеца се запознах с част от екипа на компанията в село Мало Бучино, който ми показа как се прави истинското българско мляко.Такива срещи успяват да ми стоплят душата и да ми вдъхнат надежда, че нещата само ще се променят. Към по-добро.
Обещавам, че съвсем скоро ще ви разкажа всички подробности зa това посещение, но дотогава се надявам да успея да ви зарадвам с тази рецепта. Използвах прясното мляко, което взех по време на посещението си в мандрата, а резултатът е пухкави и неустоими канелени рулца. Без крем, защото за мен са си прекрасни и така.
Продукти
250 мл. краве мляко harmonica
8 гр. био суха мая
140 гр. нерафинирана захар
1/2 ч.л. сол
250 гр. силно пшенично брашно
220 гр. брашно от лимец
1 яйце размер М
100 гр. меко масло на стайна температура
Пълнеж
60 гр. меко масло на стайна температура
2 ч.л. цейлонска канела
90 гр. нерафинирана захар
1 яйце за намазване
Приготвяне
- Стоплете млякото почти до завиране. Оставете го леко да се охлади.
- Разбийте яйцето със захарта, солта, маята и топлото мляко. Пресейте брашното и го добавете на части към сместа. Добавете и маслото.
- Поръсете малко брашно върху сух работен плот и оформете тестото във формата на топка. Не месете дълго.
- Преместете го в суха купя, покрийте с кърпа и го оставете на стайна температура за 1 час или докато удвои обема си.
- Отново поръсете работния плот с малко брашно и разточете тестото до голям правоъгълник.
- Намажете с маслото, поръсете със захарта и канелата. Завийте на голямо руло.
- Нарежете го на 14 равни части или 14 канелени рулца.
- Покрийте тава с диаметър 24 см. с хартия за печене и наредете малките рулца в нея. Отново покрийте с кърпа и оставете за още един част на стайна температура.
- Загрейте фурната на 190°C. Намажете рулцата с разбито яйце. Печете около 20 минути докато се получат канелени рулца с хубав загар.
Приятно хапване! 🙂
Последвайте ме в Инстаграм | За повече рецепти
Leave A Reply