Кантучини с лешници и шоколад
Продукти
240 гр. пшенично брашно
140 гр. сурова тръстикова захар
2 яйца размер М
120 гр. лешници
40 гр. масло – на стайна температура
1/4 ч.л. бакпулвер
250 гр. млечен шоколад – аз използвам на Гайо
кора от 1 био портокал
Приготовяне
1. Яйцата и захарта се разбиват докато се получи хомогенна смес на миксер или с телена бъркалка. Не трябва да разбивате яйцата до пухкавост, а само колкото да смесим двата продукта. Към тях добавяте и портокаловата кора.
2. Към получената смес добавяте маслото, а след това и сухите продукти: бакпулвер и брашно.
3. Последно към оформеното тесто добавяте нарязаните лешници и 150 гр. нарязан на дребно шоколад. С помощта на ръцете си оформяме дълъг салам от тестото, който след това с лек натиск сплесквате върху тавата за печене. Оформяме тестото като продълговат плосък хляб.
4. Печете първо на предварително загрята фурна на 190 градуса, като с първото изпичане целим да сготвим тестото. Поради големината си се пече около 30-40 минути.
5.След първото изпичане го оставяме да изстине преди да го разрежем на “филийки”.
6. След като сме разрязали на филийки, можем да наредим кантучините върху тава за второто изпичане на предварително загрята фурна на 150 градуса, като с него целим да изсушим кантучините, за да добият хрупкавата си структура. Печете ги около 15-20 минути.
7. След това се изваждат от фурната и се оставят да изстинат преди да бъдат премествани, за да не се натрошат.
8. Изстиналите кантучини, потапяте в останалото количество разтопен шоколад. Поръсват се с още лешници по желание.
Leave A Reply