В профила си в Инстаграм вече ви похвалих млеката на Borges, така че няма как да не включа и тук рецепта с едно от тях – оризово с бадеми. Тя е за много лек и приятен кейк с череши и бадемов крамбъл, като в нея съм комбинирала така любимият вкус на бадеми със сезонните черешки. Сега е моментът, в който да си го направите, като съм сигурна, че няма да останете разочаровани. Моят дядо казва, че е един от най-хубавите, които съм правила! 🙂
За млякото мога да кажа само, че e сред най-хубавите, които съм опитвала. Без добавена захар, много по-кремообразно и плътно е в сравнение с другите.
И така, всичко, което ви е необходимо за този кейк с череши е:
Продукти
За кейк с череши:
250 гр. череши
220 гр. брашно от лимец
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
180 гр. масло
280 гр. кокосова или кафява нерафинирана захар
3 яйца
60 мл. оризово мляко с бадеми Borges
1/2 ч.л. ванилия
За бадемов крамбъл:
60 гр. бадеми
60 гр. кокосова или нерафинирана кафява захар
60 гр. брашно от лимец
45 гр. масло
Приготвяне
- Обезкостете черешите. Пресейте брашното и го смесете със солта и бакпулвера. Разбъркайте добре.
- С помощта на мискер, разбийте маслото със захарта за кратко – да побелее. Добавете яйцата едно по едно.
- След това, добавете и 1/2 от количеството брашно и 1/2 от количеството мляко. След като се получи хомогенна смес, повторете с останалото количество брашно и мляко. Добавете и ванилията.
5. Намазнете кръгла форма за торта с диаметър 23 см. Разстелете равномерно сместа в нея. Подредете отгоре разполовените череши.
6. За да направите бадемовия крамбъл, първо смесете всички съставки без маслото. Втрийте в тях охладеното масло и разстелете ронливата смес върху черешите.
7. Печете в предварително загрята на 180°C фурна около 40-50 минути – докато клечка излезе чиста.
Да ви е сладко 🙂
Leave A Reply