Предпразнично ви споделям една страхотна рецепта за кейк с канела, с която можете да очаровате вашите гости за предстоящите празници.
Продукти
За кейка
320 гр. масло
260 гр. захар
4 яйца размер Л
150 гр. цедено мляко
150 мл. овесено мляко
1 ч.л. ванилия
320 гр. брашно
2 и 1/2 ч.л.бакпулвер
1 сол
За канелената захар
100 гр. нерафинирана захар
1 и 1/2 ч.л. канела
Приготвяне
1.Пуснете фурната да загрява на 180°C.
2.Оставете маслото на стайна температура за поне 1-2 часа. С помощта на миксер го разбийте заедно със захарта за 3-5 минути.
3.Добавете яйцата едно по едно докато продължавате да бъркате. След тях прибавете и заквасената сметана, овесеното мляко и ванилията.
4. Пресейте брашното и го смесете със солта и бакпулвера.
5. С помощта на шпатула добавете сухите към мокрите съставки.
6. За да направите канелената захар смесете канелата със захарта и разбъркайте добре.
7. Изсипете 1/2 от сместа във форма с диаметър 23см. След това добавете и канелената захар. След нея и останалата част от сместа.
8.Печете 40-50 минути или докато клечка излезе чиста. Много е важно да изчакате поне 2 часа кейка с канела да се охлади във формата преди да го извадите от нея.
Желая ви едни топли, споделени и вкусни празници!
Leave A Reply