• Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти
  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On Nicolekuneva

  • Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти

Козуначени зайчета

април 11, 2023

Продукти

За тестото 

60 мл. краве мляко

60 гр. масло

150 гр. пшенично силно брашно

150 гр. брашно от лимец

20 гр. прясна мая

2 яйца размер М

60 гр. сурова тръстикова захар

За пълнежа

90 гр. меко масло на стайна температура

3 ч.л. цейлонска канела

135 гр. нерафинирана захар

1 ч.л. натурален екстракт ванилия

За намазване

1 яйце + 2 с.л. краве мляко

сурова тръстикова захар

Козуначени зайчета 1
Козуначени зайчета 2

 

Приготвяне

 

1.Изкарайте всички необходими продукти на стайна температура, като нарежете маслото не кубчета.

2. Разтворете маята в 30 мл. хладка вода. Добавете към нея 1 с.л. от захарта и 1 с.л. от брашното и я оставете да шупне – около 30 минути.

3. Затоплете млякото, без да завира и добавете към него 1/2 от маслото (30гр.) на кубчета. Когато се разтопи го махнете от котлона.

4. Пресейте брашното два пъти. Смесете шупналата мая, брашното, захарта и солта. Разбъркайте и добавете млякото с маслото, а след това и яйцата.

5.Месете до получаване на гладка топка тесто, която не лепне по пръстите ви. Аз лично първо го меся в миксер с приставка за тесто около 20 минути на средна степен и след това продължавам на ръка.

6. Добавете останалото меко масло на части до пълното му усвояване – втривайки го в тестото.

7.Преместете тестото в намазнена купа и го завийте с фолио. Оставете го да втаса докато утрои обема си. При мен това става за около 3 часа на стайна температура.

8. През това време си пригответе плънката за като смесите всички необходими съставки. Маслото трябва да е меко.

9.След като тестото е втасало, набрашнете плота и разточете леко с точилка до получаване на голям правоъгълник.Намажете с плънката.

Козуначени зайчета 3
Козуначени зайчета 4

10.Завийте на руло и го нарежете на кръгчета.

Козуначени зайчета 5
Козуначени зайчета 6

11. Оформете зайчетата. Разпределете върху хартия за печене като оставите място между тях.

 

Козуначени зайчета 7
Козуначени зайчета 8

11.Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат повторно, докато не увеличат обема си – около 40минути до 1 час.

13. Намажете ги с разбито яйце и прясно мляко. Поръсете с захар по желание. Изпечето ги на предварително загрята фурна на 170 градуса без вентилатор.

14. Оставете ги да се охладят в тавата и след това ги преместете на решетка.

15. Ако искате да ги запазите меки и след това – овийте плътно с фолио или преместете в съд с плътен капак.

Козуначени зайчета 9

 

Желая ви светли и вкусни празници!

Последвайте ме в Инстаграм | За повече рецепти 

Share

Рецепти

Leave A Reply


Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On nicolekuneva

  • Етикети

    Гранола Мъфини бадеми банан банови мъфини бисквити боровинки брауни; брауни без брашно веган веган мъфини галет елда здравословни закуски здравословни ореховки кайсии коледа крамбъл крекери лешници малини моркови овесени ядки павлова пай палачинки портокал праскови протеинови барчета пълнозърнест шоколад първи рожден ден ризото салата смокини солен галет сурови бонбони тиква тиквен хляб торта торта за рожден ден хумус череши шоколад шоколадова торта ябълки ягоди


  • Популярни статии

    • Здравословно брауни
      април 6, 2020
    • Здравословно брауни без брашно
      февруари 10, 2021
    • Веган безглутенови бисквити
      януари 31, 2023
    • Черешов пай с брашно от лимец
      юни 5, 2020
    • Веган шоколадови мъфини със смокини
      септември 10, 2020
    • Сурови шоколадови бонбони
      май 9, 2020
    • Лесни козуначени кифлички с мармалад и орехи - без месене
      април 11, 2022
    • Лесен кекс със зайче
      април 16, 2025

© Copyright 2024 | WholeHearted by Nicole © | All Rights Reserved