Все още не мога да повярвам колко вкусни могат да бъдат именно най-простите неща. Точна такава е и рецептата за тази шоколадова торта, която съдържа любимата ми комбинация от банани и шоколад. Не съдържа глутен, а съвсем лесно може да бъде превърната и във веган. Изключително е лесна за приготвяне като съм сигурна, че много ще се хареса и от вашите деца.
За основата:
650- 700 гр. банани – около 6 броя
500 гр. черен или млечен шоколад по избор
Шоколадов ганаш:
100 гр. шоколад по избор
300 гр. кен кокосово мляко
- Блендирайте банaните до получаване на гладко пюре – важно е да не са студени, а на стайна температура. Разтопете шоколада необходим за основата на водна баня. Добавете го постепенно към банановата смес с помощта на миксер или блендер. Изсипете във кръгла форма и приберете да стегне в хладилник – поне 1 час.
- За шоколадовия ганаш, смесете кокосовото мляко с натрошения шоколад. Разтопете ги до получаване на хомогенна смес. Приберете да стегне в хладилник за поне 30 минути, след това намажете тортата с него. Можете да декорирате с ядки по избор.
Leave A Reply