Пухкави мини палачинки, приготвени с много любов
Първото нещо, което си помислих, когато видях тези палачинки беше, че на Алекс ще му харесат страшно много. Идеята да се хапват с мляко, като зърнена закуска, нещо не мога да я възприема, но може би следващия път ще пробваме.
И така, в неделя станах към 6, много ми се спеше, ама много, но бях твърдо решена, че това е денят. Докато ги правех, през цялото време се чудех защо се занимавам, вместо да си подремна още малко преди всички да са станали.
Да, наистина отнемат малко повече време от обикновените, но когато той се събуди и ги видя – грееше! Отдавна не го бях виждала да се радва на храна толкова много. В ентусиазма си изяде толкова голямо количество, че и аз на свой ред грейнах от щастие! Денят започна повече от добре. Вече бях забравила, че ми се спи!
И така, всичко което ви трябва е:
Продукти
100 гр. брашно от лимец
1 ч.л. бакпулвер
50 гр. кокосова захар
2 яйца
50 гр. ядково мляко
Приготвяне
- Смесете брашното с бакпулвера и захарта и разбъркайте добре.
- Разбийте яйцата и добавяте към тях млякото.
- Добавете мокрите към сухите съставки – получава се гъста смес.
- Загрейте тигана на 5 от 9 степен и ако не е с подходящото покритие може да добавите съвсем малко кокосово масло. Аз не добавям и стават много добре.
- Използвайте 1/2 ч.л. за мерителна и оформете палачинките – около 5 наведнъж една до друга. Когато поставите последната може да започнете да ги обръщате от първата. Трябва им съвсем малко да се запекат и от другата страна и са готови.
Надявам се и вие да успеете да зарадвате някого с тази рецепта!
Leave A Reply