Обичам да закусквам с неща, които ме карат да се чувствам добре. Дават ми сили и щастие. Тази овесена закуска е точно това и съвсем сериозно май мога да я ям цяла есен. Изисква малко предварителна подготовка от предишния ден, но обещавам, чe резултатът ще си струва.
Може да замените ябълките с круши или тиква, а ядките са по избор.
Продукти
50 гр. фини овесени ядки
120 гр. овесено мляко
120 гр. овесен йогурт или друг по избор
40 гр. кленов сироп
1/2 ч.л. канела
1 ябълка
20 гр. орехи
Приготвяне
1.Смесете овесените ядки с овесеното мляко, йогурт, канела и кленов сироп от предишната вечер и приберете в хладилник.
2. Нарежете ябълки на тънки резени, поръсете с малко кокосова захар и лимон и ги изпечете на 170 градуса до омекване и златисти краища. Същото може да бъде направено и с по-голямо количетсво ябълки като по точи начин ще си осигурите заготовки за седмичната закуска.
3. Изкрайте овесената каша от хладилника, като върху тях може да аранжирате ябълките и орехите.
Leave A Reply