Овесени барчета с ягоди, защо не с фъстъчено масло, шоколад или каквото друго се сетите
Днес ви споделям една идея за закуска, която да си приготвите от предишния ден, а именно за тези овесени барчета. Аз съм ви предложила варианти с ягоди и с фъстъчено масло, но вие можете да ги направите с всичко, което имате или обичате.
Продукти
За основата
100 гр. брашно от лимец
60 гр. овесени ядки
40 гр. кокосова захар
70 гр. масло или гхи
За барчета с ягоди
200 гр. ягоди
1 ч.л. чия
За барчета с фъстъчено масло
80 гр. фъстъчено масло
Приготвяне
- За сладкото от ягоди: нарежете ягодите на дребни парчета и ги сложете на котлона на ниска степен. Добавете към тях 1 ч.л. чия и като разбърквате от време на време, изчакайте сместа да се сгъсти.
- Разтопете маслото на водна баня.
- Смесете брашното, овесените ядки и захарта. Добавете маслото към тях.
- Изсипете готовата смес в тава с размери 10 x 20 см. покрита с хартия за печене и намазана с масло, като я притиснете хубаво с ръце. Оставете си малко от нея настрана.
4.Изсипете върху нея готовото сладко от ягоди.
5.Поръсете отгоре със сместа, която сте си оставили.
6. Печете за около 20 минути на предварително загрята на 180 С. фурна.
7. Изчакайте хубаво да изстине преди да го изкарате от тавата и да го разрежете.
Ако искате да ги приготвите с фъстъчено масло, единственото което трябва да направите е да замените сладкото от ягоди с него.
Да ви е сладко!
Leave A Reply