Овесени бисктвити със сушени череши и шоколад
Виждам, че лесните и бързи рецепти са тези, които най-много харесвате. И днешната е точно такава – отнема точно 30 минути и накрая си имате вкусни и полезни овесени бисквити. Подходяща е за цялото семейство, като за най-малките можете спокойно да пропуснете шоколада!
Продукти
50 гр. кокосово масло
90 гр. кленов сироп
1 яйце
1 ч.л. ванилия
100 гр. брашно от пълнозърнеста спелта
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
90 гр. овесени ядки
60 гр. сушени череши
50 гр. шоколад или шоколадови капки – този или тези
Приготвяне
- Разбийте яйцето и към него добавете разтопеното на стайна температура кокосово масло, кленовия сироп и ванилията. Разбъркайте ги добре.
- Смесете брашното с останлите сухи съставки – сол, бакпулвер, овесени ядки, сушени череши и шоколадови капки. Ако използвате шоколад – нарежете го на малки парченца.
- Добавете сухите към мокрите съставки. Върху хартия за печене, оформете кръгли бисквитки – около 40 гр. всяка.
- Печете на предварително загрята фурна на 180 С. между 15-18 минути. Съхранявайте ги в херметично затворен буркан или кутия, за да останат меки и пухави.
Казах ви, че са лесни, нали? Трябва ви само едно хубаво капучино и съм сигурна, че ще направят деня ви по-сладък 🙂
Leave A Reply