• Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти
  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On Nicolekuneva

  • Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти

Пай с карамелизиран лук и крем сирене Arla

ноември 16, 2022

Наскоро ви споделих, че усещам как постоянството и усърдната работа се отплащат. На моменти просто трябва малко повече търпение от това, което аз имам. Масленото тесто ми е любимо и съм качвала рецепти с него много пъти. За първи път обаче мога да кажа, че резултатът е наистина по-добър от преди. 

Комбинацията между неговата хрупкавост, крем сиренето на Arla и карамелизирания лук с мащерка бих описала като изключително вкусна и нежна. Смятам, че рецептата за този пай с карамелизиран лук и крем сирене Arla би била повече от подходяща, за да впечатлите гостите си с нещо ново и различно на предстоящите празници.

Пай с карамелизиран лук и крем сирене Arla 1
Пай с карамелизиран лук и крем сирене Arla 2

Продукти: 

Маслено тесто: 

Пшенично брашно – 0.230 кг 

Масло – 0.125 кг 

Сол – 1 чаена лъжичка 

Яйца – 1 бр. размер М

Прясно мляко – 2 супени лъжици 

Крем сирене смес: 

Яйца – 2 бр. размер М

Крем сирене Arla 0.500 кг 

Маслини – 0.120 кг – по ваш избор, аз използвах гриловани маслини заради мазнината и сочността им, така че бих препоръчала тях

Каперси – 0.03 кг 

Зелен лук – 2 стръка 

Чесън – 3 скилидки 

Сол – на вкус 

Черен пипер – на вкус 

Зехтин – няколко супени лъжици, които да използвате за приготвяне на плънката  

Кромид лук – 4-5 глави 

Масло – 0.060 кг 

Мащерка – 2 стръка

Слънчогледово масло –  няколко супени лъжици, в които да сготвите лука 

Пай с карамелизиран лук и крем сирене Arla 3
Пай с карамелизиран лук и крем сирене Arla 4

 

Приготовление: 

  1. Започнете с приготовлението на масленото тесто. Нарежете студеното масло на кубчета около 1 сантиметър, като не е нужно да сте много прецизни, просто малката форма на маслото ще подпомогне негово равномерно инкорпориране. Сложете маслото в купата на статичен миксер заедно с брашното и солта. Започнете да разбърквате на бавна степен с приставката пеперуда. Разбърквайте, докато се получи текстура на мокър пясък и продуктите са равномерно разбъркани. Ако нямате миксер, можете да направите това с помощта на ръцете си.
  2. След това добавете млякото и яйцето и разбъркайте, докато започне да се оформя тесто. 
  3.  След това, натискайки тестото, оформете квадрат и фолирайте. Оставете да си почине поне половин час в хладилника. 
  4. Междувременно си нарежете маслините, чесъна, зеления лук и каперсите на дребно. 
  5. В касерола загрейте количеството зехтин и запържете нарязаните продукти, след това добавете малко вода и ги задушете, докато чесънът и зеленият лук омекнат. 
  6. Когато сместа ви е достатъчно сготвена, я смесете с крем сиренето Arla и яйцата и опитайте на вкус. 
  7. Следваща стъпка ще е да разточите тестото си с дебелина около половин сантиметър на добре набрашнена повърхност. За да постигнете красива форма на пая, ще ви се наложи на направите така нареченото “сляпо печене”, което естествено не е задължително, но е желателно за постигането на резултата от снимката. След разточването, притиснете тестото да легне по тавата, покрийте го с хартия за печене и върху нея сложете зърнена култура по избор, която да натежи – aз използвам боб, като изхабеният продукт може да се използва многократно и за следващите ви печива.
  8. Печете на 170 градуса, докато краищата на пая променят текстурата и цвета си. След това премахнете тежестта и върнете тестото да се изпече почти напълно.
  9. Докато тестото се пече, обелете главите лук и ги разрежете на половина. В тиган сложете слънчогледовото масло и го загрейте добре. Поставете половинките лук с разрязаната част надолу. Оставете ги да се запържат добре и да добият златисто-кафеникав цвят. След това сложете мащерката и маслото, както и малко вода. След като маслото се разтопи, похлупете тигана, задушете лука, докато стане напълно мек. Ако има нужда, можете да добавите вода по време на готвенето. След като лукът е омекнал напълно, махнете капака и оставете водата да се изпари. 
  10. Разпределете равномерно сместа с крем сирене върху изстиналата основа на пай. С помощта на шпатула повдигнете и половинките лук и ги наредете върху сместа в пая.
  11. Сложете да се доизпече отново на 170 градуса, докато сместа се е втвърдила. 
  12. След като е готов, оставете да изстине напълно преди консумация и украсете с още мащерка по желание.
Пай с карамелизиран лук и крем сирене Arla 5
Пай с карамелизиран лук и крем сирене Arla 1

Последвайте ме в Инстаграм | За повече рецепти 

Share

Рецепти

Leave A Reply


Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • На добър час, голямо мое слъ На добър час, голямо мое слънчице🤍🤍🤍
    Така и не разказaх всичко, което ми се искаше за този ден. Днес обаче ми припомниха, че съм изпуснала една много вълнуваща за мен част. Тортата и кетърингът - изцяло дело на две талантливи момичета от @wholehearted.catering ♥️

П.П. Единственото, в което аз лично се включих беше снабдяването с продукти. Прекрасни са ми 🙏
    Colourful end of summer 🧡 Colourful end of summer 🧡
    Дойде ред и на най-малкото р Дойде ред и на най-малкото рождениче в семейството. Любимо рижаво същество на 4 годинки 🧡🧡🧡🧡🧡🧡
    🤍 Слушах сърцето си и то ме 🤍 Слушах сърцето си и то ме доведе до това място.
    Моята супер звездичка. На цели 8 години. ♥️♥️♥️
    🤍🤍🤍 🤍🤍🤍
    Роклята 🤍 

Беше любов от пръв поглед на снимка в Пинтерест. Поръчах я без да съм я пробвала, просто си беше моята. Ще я откриете заeдно с още многооо красиви модели в сайта на @pollardi_fashion_group , a техен официален представител са @bequeenbg 🤍🤍🤍
    Много любов за прекрасните Много любов за прекрасните хора, които имаме в живота си. ♥️♥️♥️
    Поплаках си доста на речта й. Припомни ми най-хубавите ни и мили моменти. 

My beautiful maid of honour 🤍Обикнах те отдавна, а днес не спирам да се гордея с прекрасния човек, в който се превръщаш! 🤍🤍🤍
    Цветята на сватбата бяха съ Цветята на сватбата бяха съвършени. Никога ама никога, не съм виждала по-красиви. 

За секунда не съм се колебала на кой да възложа тази задача. Виждах магията, която Хриси @petitemod и @petiteofleur_ създават от тук и така се вълнувах, че ще мога да се докосна до нея на живо. 

Е,надминаха очакванията ми! ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

До голяма степен за мен бяха изненада и когато ги видях, просто останах без думи.  Огромно благодаря, прекрасни хора, за всяка секунда старание и любов, с която създадохте тази красота ♥️ @petiteofleur_
    Любими емоции и смисълът на Любими емоции и смисълът на този ден. 🤍
    Load More... Follow on Instagram
  • Follow Me On nicolekuneva

  • Етикети

    Гранола Мъфини Сушени череши бадеми бадемови крекери банан бананов хляб бебешки рецепти бисквити боровинки брауни веган елда закуска закуски за деца здравословни бонбони здравословни закуски здравословни палачинки кашу кекс киноа крамбъл крекери крекери със семена къпини малини матча мляко морковена торта моркови овесени бисквити овесени ядки пай палачинки протеинови барчета суров сурова торта сурови бонбони тарт тахан тиква торта череши шоколад ябълки


  • Популярни статии

    • Здравословно брауни
      април 6, 2020
    • Здравословно брауни без брашно
      февруари 10, 2021
    • Веган безглутенови бисквити
      януари 31, 2023
    • Черешов пай с брашно от лимец
      юни 5, 2020
    • Веган шоколадови мъфини със смокини
      септември 10, 2020
    • Сурови шоколадови бонбони
      май 9, 2020
    • Лесни козуначени кифлички с мармалад и орехи - без месене
      април 11, 2022
    • Лесни шприцовани бисквити
      април 15, 2023
  • Instagram

    На добър час, голямо мое слъ На добър час, голямо мое слънчице🤍🤍🤍
    Така и не разказaх всичко, което ми се искаше за този ден. Днес обаче ми припомниха, че съм изпуснала една много вълнуваща за мен част. Тортата и кетърингът - изцяло дело на две талантливи момичета от @wholehearted.catering ♥️

П.П. Единственото, в което аз лично се включих беше снабдяването с продукти. Прекрасни са ми 🙏
    Colourful end of summer 🧡 Colourful end of summer 🧡
    Дойде ред и на най-малкото р Дойде ред и на най-малкото рождениче в семейството. Любимо рижаво същество на 4 годинки 🧡🧡🧡🧡🧡🧡
    🤍 Слушах сърцето си и то ме 🤍 Слушах сърцето си и то ме доведе до това място.
    Моята супер звездичка. На цели 8 години. ♥️♥️♥️
    🤍🤍🤍 🤍🤍🤍
    Роклята 🤍 

Беше любов от пръв поглед на снимка в Пинтерест. Поръчах я без да съм я пробвала, просто си беше моята. Ще я откриете заeдно с още многооо красиви модели в сайта на @pollardi_fashion_group , a техен официален представител са @bequeenbg 🤍🤍🤍
    Много любов за прекрасните Много любов за прекрасните хора, които имаме в живота си. ♥️♥️♥️
    Поплаках си доста на речта й. Припомни ми най-хубавите ни и мили моменти. 

My beautiful maid of honour 🤍Обикнах те отдавна, а днес не спирам да се гордея с прекрасния човек, в който се превръщаш! 🤍🤍🤍
    Цветята на сватбата бяха съ Цветята на сватбата бяха съвършени. Никога ама никога, не съм виждала по-красиви. 

За секунда не съм се колебала на кой да възложа тази задача. Виждах магията, която Хриси @petitemod и @petiteofleur_ създават от тук и така се вълнувах, че ще мога да се докосна до нея на живо. 

Е,надминаха очакванията ми! ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

До голяма степен за мен бяха изненада и когато ги видях, просто останах без думи.  Огромно благодаря, прекрасни хора, за всяка секунда старание и любов, с която създадохте тази красота ♥️ @petiteofleur_
    Любими емоции и смисълът на Любими емоции и смисълът на този ден. 🤍
    Load More... Follow on Instagram

© Copyright 2020 | WholeHearted by Nicole © | All Rights Reserved