Сладки, мекички и ухаещи на есен. Тези палачинки с тиква се нареждат сред любимите ми закуски по това време на годината. Внасят уют и топлина.
Продукти
За тиквеното пюре
400 гр. тиква
100 гр. мед или друг течен подсладител
30 гр. зехтин или слънчогледово масло
5 гр. сол
За палачинки с тиква
250 гр. тиквено пюре
2 бр. яйца размер М
1 бр. банан – добре узрял
200 грама брашно от лимец
50 гр. мляко по избор
50 гр. коковова захар
1 ч.л. бакпулвер
масло за изпичане на палачинките на тиган – или мазнина по ваш избор
банан, орехи и кленов сироп за гарниране
Приготвяне
1. Първата стъпка за приготвянето на палачинки с тиква е да си направите тиквеното пюре. Обелете около 400 грама тиква и я нарeжете на малки кубчета, овкусете я с меда, зехтина и солта и я печете на 190 градуса до готовност и златисто-кафяв цвят. Готовата тиква блендирайте докато постигнете хомогенна смес. Добавете към пюрето и 1 банан и отново блендирайте.
2.Към полученото по-горе пюре добавете яйцата и захарта и разбийте добре с телена бъркалка.
3. Към тях добавете пресятото брашно с бакпулвер, както и измерено количество мляко – постепенно, за да не получим бучки. Оформете палачинки от сместа като изпозлвате любима мазнина и средна степен на котлона.
Leave A Reply