• Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти
  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On Nicolekuneva

  • Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти

Ризото с тиква, орехи и синьо сирене

ноември 11, 2022

Ризото с тиква, орехи и синьо сирене 1

Рецептата за това ризото с тиква е много лесна, но и така различна и интересна.  Точно за вас е ако сте почитатели на малко по-нетрадиционните вкусове. От количествата, които съм посочила, се получават две порции.

Продукти

Ориз Aрборио – 150 грама

Масло – 50 грама

Сол – 5 грама

Черен пипер – 5 грама

 400 грaма сурова необелена тиква

Лук – 100 грама или малка глава

Чесън – 3 скилидки

Синьо сирене – 50 гр.

Орехи – 30 гр.

Приготвяне

  1. Първата стъпка в тази рецепта е да си направите тиквено пюре. Обелете около 400 грама тиква и я нарежете на малки кубчета. Овкусете я със зехтин, сол и черен пипер, а след това я изпечете на 190 градуса до готовност и златисто-кафяв цвят. Готовата тиква блендирайте с малко вода, докато постигнете хомогенна смес.
  2. В тиган с помощта на маслото запържвате лука и чесъна на среден огън докато омекнат, а след това към тях добавете и тиквеното пюре.

  3. Към получената смес добавете ориза и разбъркайте.

  4. След това постепенно започнете да добавяте вода по малко количество като разбърквате постоянно.Повтаряйте тази стъпка до готовност на ориза.  Имайте предвид, че дори и след махането му от огъня той ще продължи още малко да се сгъстява.

  5. Отгоре поръсете със синьо сирене и орехи.
ризото с тиква
Ризото с тиква, орехи и синьо сирене 2

Последвайте ме в Инстаграм | За повече рецепти 

Share

Рецепти

Leave A Reply


Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On nicolekuneva

  • Етикети

    Гранола Мъфини бадеми банан банови мъфини бисквити боровинки брауни; брауни без брашно веган веган мъфини галет елда здравословни закуски здравословни ореховки кайсии коледа крамбъл крекери лешници малини моркови овесени ядки павлова пай палачинки портокал праскови протеинови барчета пълнозърнест шоколад първи рожден ден ризото салата смокини солен галет сурови бонбони тиква тиквен хляб торта торта за рожден ден хумус череши шоколад шоколадова торта ябълки ягоди


  • Популярни статии

    • Здравословно брауни
      април 6, 2020
    • Здравословно брауни без брашно
      февруари 10, 2021
    • Веган безглутенови бисквити
      януари 31, 2023
    • Черешов пай с брашно от лимец
      юни 5, 2020
    • Веган шоколадови мъфини със смокини
      септември 10, 2020
    • Сурови шоколадови бонбони
      май 9, 2020
    • Лесни козуначени кифлички с мармалад и орехи - без месене
      април 11, 2022
    • Лесен кекс със зайче
      април 16, 2025

© Copyright 2024 | WholeHearted by Nicole © | All Rights Reserved