Този шоколадов тарт с малини е за тези от вас, които обичат и могат да хапват шоколад по всяко време. В комбинация с много сезонни малини и минимално количество захар, се получава един страхотен летен десерт.
Продукти
За масленото тесто*
200 гр. пшенично брашно
40 гр. бадемово брашно
30 гр. какао
70 гр. тръстикова захар
1 ч.л. сол
120 гр. масло
1 яйце размер М
1 с.л. леденостудена вода
За шоколадия пълнеж
400 гр. твърда кокосова сметана от кен – предварително охладена за поне една вечер в хладилник
250 гр. млечен или черен шоколад – според вкуса ви 🙂
400 гр. малини
Приготвяне
*Важно условие, за да приготвите този шоколадов тарт с малини е да оставите съставките за масленото тесто да се охладят. Маслото, което ще използвате, трябва задължително да е престояло в хладилник, като е още по-хубаво да нарежете необходимото количество на малки кубчета и така нарязано, също да престои в хладилник поне 30 минути. Всички останали продукти, които ще използвате за основата също е желателно да престоят в хладилник, за да са с изравнена температура.
- Смесете двата вида брашно със солта и захарта, а след това втрийте нарязаното на кубчета масло в тях. Трябва да получите ронлива смес на трохи, подобна на мокър пясък.
- Добавете яйцето, а след това и водата като разбърквате с дървена лъжица или с пръсти. След това, с възможно най-малко допир, оформете тестото във формата на диск. Не месете! Увийте във фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
- Разточете масленото тесто между две хартии за печене, а след това преместете във форма за тарт с диаметър 20 см. Сложете хартия за печене върху формата и поставете върху нея тежести за печене. Можете да използвате боб или леща като е важно те плътно да натискат както дъното, така и страните на тарта.
- Печете 20 минути на 180 градуса. След това извадете от фурната, махнете тежестите, нудупчете основата с вилица и печете за още 5 минути.
6. За пълнежа – разтопете шоколада на водна баня. Отделете само твърдата част от консервата кокосово мляко и я добавете към разтопения шоколад с помощта на шпатула. Смесете ги добре.
7.Изчакайте малко да се охлади изпечената основа и покрийте с малини. Върху тях изсипете шоколадовата смес. Отгоре наредете останалите малини. Приберете тарта да стегне за 2 часа в хладилник.
Leave A Reply