Скоунс са традиционни английски кифлички, които ми бяха така любими докато живеех в Бирмингам. Вариантът, който аз съм ви приготвила днес е за скоунс с любимата тиква. Приготвят се много лесно и са идеални за пълноценна закуска. Имайте предвид, че не са много сладки и аз лично ги комбинирам с глазура от бял шоколад. Можете също да ги намажете с мед или кленов сироп 🙂
Продукти
250 гр. пълнозърнесто брашно
70 гр. нерафинирана захар
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. джинджифил
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
100 гр. масло
150 гр. пюре от тиква
40 гр. овесено мляко
1 ч.л. ванилия
1 яйце размер Л
По желание: 50 гр. бял шоколад, аз използвах този
Приготвяне
- Загрейте фурната на 180 °C без вентилатор.
- Смесете брашното, захарта, бакпулвера и подправките. Добавете охладенето масло на кубчета и го втрийте в сместа от сухи подправки – до получавaне на консистенция като мокър пясък.
- В отделна купа разбийте яйцето, млякото, пюрето от тиква и ванилията.
- С помощта на шпатула добавете мокрте към сухите съставки.
- Разстелете тестото в кръг с диаметър около 20см. Разрежете го на 8 еднакви триъгълника.
- Печете около 15-18 минути върху хартия за печене.
Leave A Reply