Как си представяте перфектния летен обяд или вечеря?
Аз лично мога да изкарам цяло лято само на свежи салатки в комбинация с вкусно сирене и домашен хляб. Особено ако този хляб съдържа само натурални и чисти съставки – прясно набрани билки от градината, както и любимото ми крем сирене Arla.
Истината е, че връзката ми с храната винаги е била голяма част от моя живот. Вярвам, че добрата и качествена храна ни носи както физическа, така и психическа уравновесеност. Затова се доверявам единствено на марки, които споделят моите ценности – използвам крем сиренето на Arla както за професионална, така и за лична употреба от повече от година.
Днес ви споделям една бърза рецепта за бабка, подходяща за цялото семейство. Съдържа в себе си простите удоволствия от живота. Носи духа и ароматите на лятото.
Продукти
За тестото
90 г масло
3 яйца размер М
1 ч.л. тръстикова захар
1 ч.л. сол
350 г пшенично брашно
120 г мляко
7 г суха мая
За пълнежа
250 г натурално крем сирене Arla
2 стръка босилек
1 стрък пресен чесън
1 стрък пресен лук
2 щипки самардала
50 г масло
125 г спанак
2 стръка мента
2 стръка розмарин
2 листенца дафинов лист
Приготвяне
- Нарежете маслото на кубчета и го оставете на стайна температура.
- Стоплете млякото без да завира. Добавете към него и сухата мая и захарта, като разбъркате добре с бъркалка до получаване на пяна. Покрийте ги с кърпа и оставете маята да се активира на топло място – за около 20 минути.
- Пресейте брашното и добавете към него солта. Добавете и сместа с млякото и маята. Последното добавете яйцата и разбъркайте добре. Месете полученото тесто докато стане хомогенно и не лепне по пръстите ви.
- Втрийте мекото масло в тестото постепенно с помощта на месене.
- Намазнете купа със слънчогледово масло и поставете тестото в нея. Покрийте купата и оставете да втаса докато удвои или дори утрои обема си. Времето зависи от топлината на помещението – отнема от 1 до 2 часа.
6.През това време си направете плънката от пресни билки като задушите всичко с масло на тиган и след това я блендирате.
7.Разточете готовото тесто под формата на голям правоъгълник. Първо намажете хубаво с крем сирене. А след това и с готовата билкова плънка. Завийте правоъгълника на руло. След това го разрежете през средата и оплетете плитка. Горната част на плитката приберете на едната страна, а долната – на другата. Печете на 170 градуса за около 30 минути. За да сте сигурни, че е опечено, може да проверите с клечка за зъби.
Leave A Reply