За тестото
180 гр. брашно от лимец
5 гр. бакпулвер
щипка сол
3 броя яйца размер М
120 гр. сурова тръстикова захар
120 гр. масло
3 круши
За лешниковия крамбъл
45 гр. овесени ядки
45 гр. сурова тръстикова захар
40 гр. лешници
45 гр. брашно от лимец
45 гр. масло
Приготвяне
1. Първата стъпка е да си приготвите лешниковия крамбъл. Нарежете лешниците. Смесете всички съставки и намачкайте с ръце докато постигнете текстура като мокър пясък. Отделете го настрани.
2.За да си приготвите основата на щрудела, разбийте мекото масло със захарта. Добавете яйцата едно по едно.
3.В отделна купа смесете брашното с бакпулвера и солта. Добавете ги към сместа от мокри съставки.
4.Сместа преместете във намазнена форма за хляб с размери 25см на 10 см. Нарежете крушите на кубчета и ги разпределете равномерно върху сместа. Върху тях посипете крамбъла.
5.Печете на 170 градуса около 40 минути- натискайки в средата на формата, шрудела трябва да е втрърден.
Leave A Reply