Продукти
За тестото:
3 яйца
200 грама захар
кората и сокът на един голям портокал
300 гр. моркови
50 гр. масло
50 гр. слънчогледово масло
100 гр. кисело мляко
¼ ч.л. ванилия
½ ч.л. канела
щипка сол
200 гр. пшенично брашно
70 гр. лимецово брашно
10 гр. бакпулвер
60 гр. едро нарязани орехи
За крема:
375 гр. крема сирене
75 гр. мед
225 гр. бял шоколад
орехи за поръсване
Приготовление
- В подходяща касерола сложете маслото, олиото, канелата и ванилия и ги разтопете на бавен огън.
- Междувременно подгответе портокаловите продукти и ги добавете към тях.Към получената смес добете и киселото мляко. Разбъркайте добре.
- След това разбийте яйцата със захарта добре, на така наречените панделки.
- Настържете морковите на едрата част на рендето.
- Към разбитите яйца добавете маслената смес и разбъркайте с шпатула.
- Последно добавете сухите продукти и отново разбъркайте с шпатула.
- Печете ги в намазнена форма за мъфини на 170 градуса докато излезе чиста клечка.Получават се 12-14 големи кекчета.
- За да направите крема, разтопете белия шоколад на водна баня. Добавете го към крема сиренето и меда постепенно и го разбийте заедно до получаването на хомогена смес.
Leave A Reply