Ето я и пълната рецепта за най-вкусното домашно тирамису.Не знам какво да кажа друго, освен че лично аз избягвам да си го правя често, защото свършва за секунди и винаги заслугата е основно моя 😁
Продукти
домашни бишкоти – рецепта тук
три дълги дози кафе
какао за поръсване
За крема:
3 белтъка
150 грама сурова тръстикова захар
350 грама маскарпоне – на стайна температура
кората на един био лимон
⅛ ч.л. натурален ванилов екстракт
Приготовление
Крем с маскарпоне:
- Разбийте белтъците с телената приставка до начално побеляване и добавете захарта. Продължете да разбивате докато получите меки върхове.
- Към тази смес добавете маскарпонето, лимонената кора и ванилията и разбийте отново, като внимавайте да не пребиете маскарпонето – 1 минута максимум.
Нареждане:
- Потопете готовите домашни бишкоти в кафето. Започнете с един пласт натопени бишкоти на гъсто и един пласт крем.
- Повторете описаното нареждане два пъти и оставете в хладилник да престои няколко часа. Преди консумация поръсете с какао.
Да ви е сладко 🙂
Leave A Reply