И друг път съм споделяла, че рецептите с моркови са ми голяма слабост. Едно от нещата, които ми липсват най-много от живота в Бирмингам, е да седна в любимото си кафе там и да си поръчам най-вкусната морковена торта и едно хубаво капучино. Дори и след като се прибрахме да живеем тук, винаги когато се върнем, това си остава едно от задължителните неща в списъка ми. Днес мислено се пренасям там и се надявам скоро да ми е възможно да го посетя отново и да ви го покажа.
Първата рецепта от поредицата, която съм ви приготвила за Великден е за това много вкусно, нежно и меко морковено руло.
Продукти
За блата
3 яйца размер М
120 гр. кафява нерафинирана захар
90 гр. брашно от бяла спелта
80 гр. настъргани моркови
2 с.л. зехтин
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче – по желание
1 ч.л. ванилия
За крема
90 гр. масло
1 ч.л. ванилия
250 гр. крема сирене
40 гр. твърд и кристализиран мед
Приготвяне
- Изкарайте маслото и крема сиренето от хладилника, за да достигнат стайна температура.
- Втората стъпка, за да ви се получи това морковено руло, е да разбиете с миксер много хубаво яйцата със захарта до побеляване и кремообразност.
- Пресейте брашното със сито и добавете към него канелата, настърганите моркови и подправките.
- Добавете сухите съставки към сместа с яйцата, като използвате шпатула и внимавате да не спадна обема й.
- Последното, добавете и зехтина с помощта на шпатула до получаване на хомогенна смес.
- Разстелете в тава, като размерите на блата за рулото трябва да са приблизително 28см. на 30 см.
- Загрейте фурната на 180 градуса без вентилатор и го изпечете върху хартия за печене за около 10-12 минути.
8. Изкарайте рулото от фурната и веднага го обърнете върху чиста кърпа. Внимателно отлепето хартията от него и го завийте навътре с кърпата.
9. Оставете рулото навито за около 1 час.
10. През това време, смесете съставките за крема и го разбъркайте добре – докато не виждате вече бучки от маслото.
11. Отвийте кърпата и намажете равномерно с крема. Отново навийте на руло с ръце – вече не използвате кърпата. Можете да поръсите готовото руло с кокосово брашно, за да не залепва. Този път го увийте с фолио.
12. Приберете морковеното руло да стегне в хладилник за поне 2 часа.
Дано да ви хареса 🙂
Leave A Reply