Е, тези овесени бисквити му се превърнаха в любими, точно защото са супер мекички!
Бисквитки с банан, овесени ядки и шоколад / по желание /, които най-накрая успях да направя супер мекички, така че и по-голямият ми син Алекс да ги одобри.
Той отказва да яде 90% от бисквитите, които правя. Е, тези му се превърнаха в любими, точно защото са мекички!
Ако не искате да добавяте шоколад или не можете да намерите шоколадови капки, съвсем спокойно можете да ги замените със стафиди или просто да направите рецептата без тях.
Продукти
80 гр. брашно от лимец
80 гр. овесени ядки
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. хималайска сол
20 гр. ядково мляко – аз използвам бадемово
80 гр. кокосовa захар
90 гр. намачкан банан
30 гр. кокосово масло
30 гр. шоколадови капки / по желание /
Приготвяне
1.Смесвате всички сухи съставки – брашното от лимец, овесените ядки, кокосовата захар, бакпулвера, солта и шоколадовите капки. Разбърквате добре – докато всички съставки се смесят.
2.В отделна купа, намачквате банана, добавяте към него кокосовото масло и млякото. Разбърквате добре.
3.След това добавяте сухите към мокрите съставки и прибирате готовата смес в хладилник за 30 мин.
4.Покривате тава за печене с хартия и след като сместа се охлади оформяте бисквитки / около 40 гр. всяка/ – не прекалено тънки.
5.Печете не повече от 10 минути на предварително загрята на 180 С. фурна. Готовите бисквити охладете на решетка за охлаждане и когато са напълно изстинали са готови за консумация.
Надявам се и на вас да ви харесат !
Leave A Reply