Рецептата за този бананов хляб се превърна в любима на много хора и няма как да не я включа тук!
Рецептата за този бананов хляб се превърна в любима на много хора, които ме следват в Инстаграм и съм изключително щастлива, че вече имам и блог, в който да я споделя.
Не съм много сигурна защо името на това, което ще приготвим е хляб – аз лично бих го кръстила изключително вкусен бананов кекс.
Избягвам да го правя често вкъщи, защото честно казано не си спомням дали е имало път, в който не е свършил за един ден, защото на мен едно-две парчета определено не са ми достатъчни.
Много е лесен за приготвяне, подходящ е за деца и е една чудесна идея за закуска, която да имате за няколко дни напред (ако не сте като нас).
Продукти
230 гр. брашно от лимец
1 ч.л. сода за хляб
30 гр. кокосова захар
1/2 ч.л. сол
3 яйца
80 гр. кокосово масло
90 гр. кленов сироп
65 гр. ядково мляко
1 ч.л. ванилия
3 големи презрели банана / 1 ще използваме за декорация/
Приготвяне
1.Смесете брашното със содата, кокосовата захар и солта. Разбъркайте добре.
2.В отделна купа разбийте яйцата. Добавете към тях разтопеното кокосово масло, млякото, кленовия сироп, ванилията и намачканите банани – 2 броя.
3.Добавете сухите съставки към мокрите съставки и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
4.Покрийте форма за кекс с размери 30 см. х 10 см. с хартия за печене и изсипете готовата смес. Разрежете банана, който сте си оставили за декорация на две. Поръсете го с кокосова захар и го поставете отгоре ако искате ефекта от снимката.
5.Печете на 180 С. около час на предварително загрята фурна.
Да ви е сладко!
Leave A Reply