• Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти
  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On Nicolekuneva

  • Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти

Солен галет с аспержи и козе сирене

април 28, 2021

Солените галети, също като сладките, имат един особен чар. Винаги успяват да изненадат гостите на масата и да оставят само празни чинии след себе си. Можете да използвате рецептата за основата на този солен галет, която съм ви написала и да импровизирате с всякакви вкусове и варианти.

Трудно ще сгрешите 🙂

Продукти

За основата

200 гр. брашно от лимец

100 гр. охладено масло

50 гр. леденостудена вода

1 ч.л. сол

За пълнежа

200 гр. аспержи

100 гр. козе сирене

60 гр. пармезан

20 гр. кедрови ядки

Солен галет с аспержи и козе сирене 1

Приготвяне

  1. Подобно на рецептата за сладък галет, първата стъпка за солен галет е да оставите съставките да се охладят. Маслото, което ще използвате, трябва задължително да е престояло в хладилник, като е още по-хубаво да нарежете необходимото количество на малки кубчета и така нарязано, също да престои в хладилник поне 30 минути. Всички останали продукти, които ще използвате за основата също е желателно да приберете в хладилник, за да са с изравнена температура.
  2. Смесете брашното със солта,  а след това втрийте нарязаното на кубчета масло в тях. Трябва да получите ронлива смес на трохи, подобна на мокър пясък.
  3. Добавете водата лъжичка по лъжичка, като разбърквате с дървена лъжица. След като добавите и последната, с възможно най-малко допир, оформете тестото във формата на диск. Не месете!  Увийте във фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
  4. Извадете охладената смес, поставете я върху хартия за печене, покрийте я с още една хартия и разточете, докато не получите правоъгълник с приблизителни размери 26 см. х 33 см.  Отбележете си по-малък правоъгълник вътре.
  5. Настържете пармезана. Поръсете с 1/2 от количеството върху отбелязания правоъгълник. Отгоре поръсете с натрошеното козе сирене.
  6. Отрежете краищата на аспержите в дъното на стеблото. Наредете ги една до друго върху козе сиренето.

Солен галет с аспержи и козе сирене 2

7. Сгънете краищата, които ви остават извън очертания правоъгълник. Намажете ги с разбит жълтък смесен с 1 ч.л. ядково мляко. Поръсете останалия пармезан и с кедровите ядки.

Солен галет с аспержи и козе сирене 3

  1. Печете галета на предварително загрята на 190 С. фурна около 20-25 минути.

 

 

солен галет

Последвайте ме в Инстаграм | За повече рецепти 

солен галет
Share

Рецепти

Leave A Reply


Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • ❤️ ❤️
    Научих. Получих. Разочарова Научих. Получих. Разочарования. Победи. Уча се на търпение, уча се да вярвам и да пускам. Уча се да оставям нещата да се случват.
2021 беше пълна с радост и любов. Всичко беше точно такова, каквото трябваше да бъде.

Бъдете здрави💫
    С тази вкусна рецепта за канелени рулца идва и новината за началото на нещо ново и вълнуващо за мен... 

В поредица от постове заедно ще опознаем @harmonica_foods ! Истински се вълнувам от това, което предстои, тъй като това е един от брандовете, които напълно споделят ценностите ми относно чиста, българска храна създадена по традиционни рецепти, без излишна намеса и с уважение към природата. 

В началото на месеца се запознах с част от екипа на компанията в село Мало Бучино, който ми показа как се прави истинското българско мляко. Такива срещи успяват да ми стоплят душата и да ми вдъхнат надежда, че нещата само ще се променят. Към по-добро.

Обещавам, че съвсем скоро ще ви разкажа всички подробности зa това посещение, но дотогава се надявам да успея да ви зарадвам с тази рецепта. 

Използвах прясното мляко, което взех по време на посещението си в мандрата, а резултатът е пухкави и неустоими канелени рулца. Без крем, защото за мен са си прекрасни и така.

Приятно хапване!
    Често не всичко е такова, ка Често не всичко е такова, каквото ни се иска да бъде. Струва си обаче да вярваме в чудеса. Да не спираме да си повтаряме, че всичко си има своята причина. Да си припомним сутринитe, в които се събуждаме с онова топло усещане, че всичко е наред. Да вярваме, че ще бъде!
    Любимите ми подаръци. Всеки Любимите ми подаръци. Всеки ден 🌟
    Имайте прекрасни празници, Имайте прекрасни празници, любими хора! Споделяйте. Обичайте. Бъдете заедно❤️
    Малки ръчички, които вече нямат търпение да отварят подаръци🌟
    В случай, че се чудите кой изяжда бракуваните коледни бисквитки 😆
    Рецептата за този кейк с канела, с който да очаровате вашите гости, ви очаква в блога 🌟
    Пълнят ми света 🤍 Пълнят ми света 🤍
    Съвсем скоро рецептата за т Съвсем скоро рецептата за това канелено съвършенство ще види бял свят. Само да успея да се откъсна от коледните бисквити, които скоро ще започнат да пътуват към вас 🍪🌟
    Една много любима и лесна рецепта за мъфини с ябълки, моркови и чийз крем ви очаква в блога🌟
    Load More... Follow on Instagram
  • Follow Me On nicolekuneva

  • Етикети

    Гранола Мъфини Сушени череши бадеми бадемови крекери банан бананов хляб бебешки рецепти бисквити боровинки брауни веган елда закуска закуски за деца здравословни бонбони здравословни закуски здравословни палачинки кашу кекс киноа крамбъл крекери крекери със семена къпини малини матча мляко морковена торта моркови овесени бисквити овесени ядки пай палачинки протеинови барчета суров сурова торта сурови бонбони тарт тахан тиква торта череши шоколад ябълки


  • Популярни статии

    • Здравословно брауни
      април 6, 2020
    • Здравословно брауни без брашно
      февруари 10, 2021
    • Черешов пай с брашно от лимец
      юни 5, 2020
    • Веган шоколадови мъфини със смокини
      септември 10, 2020
    • Здравословен бананов хляб
      януари 30, 2020
    • Домашна гранола с черен шоколад и череши
      февруари 4, 2020
    • Ябълкови мъфини с овесени ядки
      февруари 5, 2020
    • Сурови бонбони с кашу, малини и черен шоколад
      февруари 12, 2020
  • Instagram

    ❤️ ❤️
    Научих. Получих. Разочарова Научих. Получих. Разочарования. Победи. Уча се на търпение, уча се да вярвам и да пускам. Уча се да оставям нещата да се случват.
2021 беше пълна с радост и любов. Всичко беше точно такова, каквото трябваше да бъде.

Бъдете здрави💫
    С тази вкусна рецепта за канелени рулца идва и новината за началото на нещо ново и вълнуващо за мен... 

В поредица от постове заедно ще опознаем @harmonica_foods ! Истински се вълнувам от това, което предстои, тъй като това е един от брандовете, които напълно споделят ценностите ми относно чиста, българска храна създадена по традиционни рецепти, без излишна намеса и с уважение към природата. 

В началото на месеца се запознах с част от екипа на компанията в село Мало Бучино, който ми показа как се прави истинското българско мляко. Такива срещи успяват да ми стоплят душата и да ми вдъхнат надежда, че нещата само ще се променят. Към по-добро.

Обещавам, че съвсем скоро ще ви разкажа всички подробности зa това посещение, но дотогава се надявам да успея да ви зарадвам с тази рецепта. 

Използвах прясното мляко, което взех по време на посещението си в мандрата, а резултатът е пухкави и неустоими канелени рулца. Без крем, защото за мен са си прекрасни и така.

Приятно хапване!
    Често не всичко е такова, ка Често не всичко е такова, каквото ни се иска да бъде. Струва си обаче да вярваме в чудеса. Да не спираме да си повтаряме, че всичко си има своята причина. Да си припомним сутринитe, в които се събуждаме с онова топло усещане, че всичко е наред. Да вярваме, че ще бъде!
    Любимите ми подаръци. Всеки Любимите ми подаръци. Всеки ден 🌟
    Имайте прекрасни празници, Имайте прекрасни празници, любими хора! Споделяйте. Обичайте. Бъдете заедно❤️
    Малки ръчички, които вече нямат търпение да отварят подаръци🌟
    В случай, че се чудите кой изяжда бракуваните коледни бисквитки 😆
    Рецептата за този кейк с канела, с който да очаровате вашите гости, ви очаква в блога 🌟
    Пълнят ми света 🤍 Пълнят ми света 🤍
    Съвсем скоро рецептата за т Съвсем скоро рецептата за това канелено съвършенство ще види бял свят. Само да успея да се откъсна от коледните бисквити, които скоро ще започнат да пътуват към вас 🍪🌟
    Една много любима и лесна рецепта за мъфини с ябълки, моркови и чийз крем ви очаква в блога🌟
    Load More... Follow on Instagram

© Copyright 2020 | WholeHearted by Nicole © | All Rights Reserved