Суров чийзкейк с ябълки, към който няма да останете безразлични
Истината е, че този чийзкейк ще бъде изцяло суров, единствено ако решите да пропуснете карамела и ябълките отгоре. Мислих известно време как да го кача и как да озаглавя рецептата, така че да е напълно коректно. В крайна сметка осъзнах, че вкусът му по този начин е напълно завършен и това ще бъде. Ако махна думата „суров“ от заглавието няма да знаете какво да очаквате, а по този начин имате опция да го направите и в двата варианта.
Продукти
За блата
200 гр. орехи
80 гр. стафиди
70 гр. фурми
1/2 ч.л. сол
За крема
260 гр. кашу
420 гр. ябълки
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче по желание
1/2 ч.л. джинджифил по желание
сок от един лимон
60 гр. кленов сироп
110 гр. кокосово масло
За карамела
160 гр. кокосово мляко от кен – твърдата част
120 гр. кленов сироп
1/4 ч.л. сол
За декорация
2 ябълки
1/2 лимон
Приготвяне
- Накиснете необходимото количество кашу за поне 6 часа.
- Пригответе блата на тортата, като смелите всички съставки в блендер. Оформете с помощта на шпатула във форма с диматър 20 см. и го приберете в хладилник да стегне.
- През това време пригответе крема. Обелете и нарежете ябълките. Добавете ги към с накиснатото кашу, кленовия сироп, сока от лимон и подправките и смелете до получаване на гладък крем. Разтопете кокосовото масло до стайна температура и го добавете към сместа. Разбъркайте добре отново с помощта на блендер.
- Изсипете готовия крем върху основата и отново приберете в хладилник да стегне.
- Направете карамела като кипнете на средна степен / 5 от 9 / твърдата част от кокосовото мляко заедно с кленовия сироп. Дръжте го на котлона около 8 минути докато се сгъсти, като бъркате леко от време на време. След това го оставете да се охлади и тогава залейте чийзкейка с него.
- Нарежете ябълките за декорацията на малки парченца и изцедете върху тях сока от лимон. Разбъркайте ги добре и ги печете във фурната за най-много 5 минути на 180 С – докато сокът се изпари.
Да ви е сладко!
Leave A Reply