Нищо не може да се сравни с аромата на ябълки, канела и кокосова захар вкъщи, когато приготвям тези ябълкови мъфини
Единственият начин, по който можеха да ме накарат да ям овесени ядки, когато бях малка, беше в комбинация с ябълки и канела.
Е, сега нещата са доста по-различни, даже смея да твърдя, че овесените ядки са храната и закуската, без която не мога.
Комбинацията с ябълки и канела продължава да ми е любима обаче, като предпочитам да е и свързана с печене във фурната, защото нищо не може да се сравни с аромата на ябълки, канела и кокосова захар вкъщи.
Богати на фибри, тези мъфини са идеална закуска за вас и вашите дечица, която може да приготвите от предишния ден.
Много се надявам да ви харесат!
Продукти
160 гр. овесени ядки
60 гр. кокосова захар
2 ч.л. бакпулвер
1/8 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
200 гр. ядково мляко
2 с.л. кокосово масло
1/2 ч.л. ванилия
1 яйце
120 гр. ябълково пюре без добавена захар
1 голяма ябълка
Приготвяне
1.Смесете овесените ядки, кокосовата захар, бакпулвера, солта и канелата.
2.В отделна купа, разбийте яйцето. Добавете разтопеното кокосово масло, млякото, ванилията и ябълковото пюре и разбъркайте добре.
3.Прибавете разбърканите мокри съставки към сухите и отново разбъркайте добре.
4.Нарежете ябълката на малки парченца и след като разпределите сместа за мъфини във формичките разпределете ябълката равномерно във всяка една. В зависимост от това какви формички за мъфини използвате намажете с кокосово масло, за да не залепнат.
5.Печете ги около 20 минути на предварително загрята на 180 С. фурна, като проверявате дали са готови с клечка за зъби.
Дано да ви харесат!
Leave A Reply