Този ябълков тарт има лек и приятен вкус на ябълки, които заедно с ябълковото пюре са единственото, с което е подсладен.
Наистина приготвянето му отнема малко повече време, но определено резултатът след това си заслужава. Има лек и приятен вкус на ябълки, които заедно с ябълковото пюре са единственото, с което е подсладен.
Ако ви се яде нещо по-сладко, препоръчвам да го опитате в комбинация със ванилов сладолед или да си добавите кокосова захар към ябълките, преди да ги наредите върху основата.
И в трите случая се получава изключително вкусен десерт, а като се сетя и какви хубави продукти съдържа съвсем ми се приисква да го изям на един път!
Продукти
За основата:
90 гр. овесени ядки
120 гр. брашно от лимец
1/2 ч.л. сол
90 гр. кокосово масло
20 гр. бадемово мляко
30 гр. вода
За ябълковия пълнеж:
320 гр. ябълково пюре
2-3 червени ябълки
1 ч.л. канела
1/2 лимон
1 с.л. кокосово масло
Приготвяне
1. Смелете овесените ядки на блендер. След това ги смесете с брашното от лимец, кокосовото масло, солта, водата и млякото.
2.Като използвате форма за тарт с диаметър 25см., оформете основата и я оставете да стегне за 30 мин.
3. През това време обелете и нарежете 2 големи или 3 малки ябълки на тънки парчета.
4. Изцедете сока от 1/2 лимон върху тях и ги поръсете с канелата. Сложете ябълките за 4-5 минути в микровълнова и след това ги покрийте с кърпа за още 5 минути.
5. След това изсипете ябълковото пюре върху вече стегналата основа.
6. Това което остава да направите е да наредите ябълките както виждате на снимката и да намажете отгоре равномерно с кокосовото масло.
7. Печете около 1 час на предварително загрята на 190 С. фурна, като проверявайте ябълките да не загорят, защото много зависи от дебелината им. Трябва да изчакате да се охлади изцяло преди да е готов за консумация – знам, че е трудно, но си струва!
Надявам се да ви хареса!
Leave A Reply