• Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти
  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On Nicolekuneva

  • Начало
  • Рецепти
  • Ресурси
  • Разкази
  • За мен
  • Контакти

Шоколадов кейк със спелта и портокал

декември 14, 2020

Тройно шоколадов кейк със спелта и портокал. Да, точно така, тройно! Тази рецепта определено е за любителите на много шоколадовите десерти, като добавих и малко портокал за свежест и коледно настроение. 

Шоколадов кейк със спелта и портокал 1

Продукти

За кейка 

150 гр. масло на стайна температура

300 гр.  кокосова захар

2  яйца на стайна температура

180 гр. ядково мляко на стайна температура

70 гр. изцеден сок от портокал

1 ч.л. ванилия

300 гр. брашно от спелта

60 гр. какао

1 ч.л.  бакпулвер

¼ ч.л. сода

½ ч.л. сол

кората на 1 портокал

60 гр. черен шоколад или шоколадови капки

 

За шоколадовия ганаш 

60 гр. черен шоколад

50 гр. ядково мляко

1 с.л. кокосово масло

Шоколадов кейк със спелта и портокал 2

Приготвяне

  1. Важно е съставките ви да са на стайна температура, най-вече маслото, яйцата и млякото, така че ги извадете от хладилника преди да започнете с приготвянето на рецептата.
  2. Разбийте маслото със захарта до получаване на крем. Добавете към сместа и яйцата – едно по едно, като не спирате да бъркате. Добавете млякото, последвано от портокаловия сок и ванилията.
  3. В отделна купа пресейте брашното и го разбъркайте с какаото, бакпулвера, солта и содата. Добавете сухите съставки към сместа с мокрите на части. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Прибвате и шоколадовите капки най-накрая.
  4. Намажете форма с диаметър 19 см. и височина 8 см.  с мазнина. Печете на предварително загрята фурна на 180 С. около 50 минути, или докато клечка не излезе чиста.
  5. Изчакайте поне 15 минути, преди да обърнете формата върху решетка, на която кейкът трябва да се охлади напълно.
  6. През това време можете да си направите шоколадовия ганаш. Нагрейте ядковото мляко заедно с кокосово масло до завиране. Изчакайте да поври 30 секунди и залейте предварително нарязания черен шоколад. Разбъркайте добре. Залейте с него вече охладения кейк.

Шоколадов кейк със спелта и портокал 3

 

Шоколадов кейк със спелта и портокал 4

Да ви е много шоколадово!

портокалшоколад
Share

Рецепти

You might also like

Двуцветни бананови мъфини с шоколад
март 11, 2021
Протеинови барчета с шоколад и фъстъци
септември 30, 2020
Сурови шоколадови бонбони
май 9, 2020

Leave A Reply


Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • За мен


    Казвам се Никол, на 29 години съм и съм майка на две момчета. Учила съм Маркетинг, Реклама и ПР в Бирмингам, Англия, но реших да продължа живота си в моя роден град Варна.

    Създавайки този блог, реших да споделя с вас всичко онова, което ме вълнува и вдъхновява. Освен да говоря за дечицата ми, за опита ми като майка и всичко свързано с тях, другата ми любима тема е здравословният начин на живот. Под това не разбирам само здравословната храна, ами цялостния баланс в живота, спокойствието и щастието към което всички се стремим!

  • Follow Me On nicolekuneva

  • Етикети

    Гранола Мъфини бадеми банан банови мъфини бисквити боровинки брауни; брауни без брашно веган веган мъфини галет елда здравословни закуски здравословни ореховки кайсии коледа крамбъл крекери лешници малини моркови овесени ядки павлова пай палачинки портокал праскови протеинови барчета пълнозърнест шоколад първи рожден ден ризото салата смокини солен галет сурови бонбони тиква тиквен хляб торта торта за рожден ден хумус череши шоколад шоколадова торта ябълки ягоди


  • Популярни статии

    • Здравословно брауни
      април 6, 2020
    • Здравословно брауни без брашно
      февруари 10, 2021
    • Веган безглутенови бисквити
      януари 31, 2023
    • Черешов пай с брашно от лимец
      юни 5, 2020
    • Веган шоколадови мъфини със смокини
      септември 10, 2020
    • Сурови шоколадови бонбони
      май 9, 2020
    • Лесни козуначени кифлички с мармалад и орехи - без месене
      април 11, 2022
    • Лесен кекс със зайче
      април 16, 2025

© Copyright 2024 | WholeHearted by Nicole © | All Rights Reserved