Сочно отвътре и хрупкаво отвън, това здравословно брауни по нищо не отстъпва на традиционните си версии
Днес ви споделям една много лесна и бърза рецепта за здравословно брауни с брашно от лимец.
Aко ви се хапва нещо много шоколадово, сладко и вкусно и искате да ви е чиста съвестта след това, определено трябва да опитате това брауни. То е сочно отвътре и хрупкаво отвън и съм повече от сигурна, че ще задоволи глада ви за шоколад. Вкуса му по нищо не отстъпва на традиционните версии с много захар и масло.
Продукти
80 гр. черен шоколад 80%
30 гр. какаово масло
2 яйца размер Л
100 гр. кокосова захар
1 ч.л. ванилия
60 гр. брашно от лимец
20 гр. какао
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. малдонска морска сол – по желание
Приготвяне
1. Разтопете на водна баня шоколада заедно с какаовото масло. Оставете го настрана.
2. Разбийте яйцата на пяна заедно с кокосовата захар, с помощта на миксер на висока степен за около 5-7 минути, или с тел на ръка.
3. Бавно добавете шоколада към яйцата и захарта и продължете разбъркването на ниска степен.
4. Смесете брашното от лимец, какаото,солта и бакпулвера. С помощта на шпатула добавете сухите към мокрите съставки, докато се получи хомогенна смес.
6. Изсипете сместа върху предварително намазана с кокосово масло тавичка с размери 20 х 10 см.
7. Поръсете с малдонска морска сол – по желание.
8. Печете на 180 С. на предварително загрята фурна за около 16-18 мин. Много внимавайте да не го изгорите защото ще стане сухо. Ако искате браунито ви е да е по-сочно, можете да го извадите и малко по-рано.
Да ви е сладко и шоколадово!
6 Comments
Следвах стриктно указанията, става въпрос за брауни сладкиша. но сместа стана много гъста, изключено беше да се разбърква, едва я отделих от шпатулата, много лепкава и тежка. Когато я изсипах в тавичката и то силно казано “изсипах” защото то се оказа просто една топка, съответно и много трудно я разпределих по дъното, така че да стане що-годе равномерна. Сгрешила ли съм някъде в техниката и къде? Благодаря.
Здравейте! Разтопихте ли какаовото масло и шоколада до течна консистенция? Не съм сигурна защо така се е получило, защото течните съставки в рецептата са повече от сухите и не би трябвало да се получава гъста смес. Единственото, което се сещам е някой от останалите продукти да е било прекалено студен или да сте ги оставили за прекалено дълго, и това да ги е втвърдило пак.
Здравейте.По хубаво брауни не бях яла.Хареса се на цялото семейство!Стана от първия път,без проблем.Сигурна съм,че ще става и за суфле с течен център.И понеже черният ми шоколад беше свършил го направих с кувертюр и намалих захарта.Страхотна рецепта.
Благодаря от сърце! Радвам се, че ви е харесало ❤️
Браво, много сполучлива рецепта, дори въпреки че аз замених какаовото масло с кокосово и кокосовата захар с кафява. Но важни са пропорциите.
Изобщо не съм разбирач, но ми се стува, че сместа става по-гъста ако са по-малки яйцата (М).
Поздрави
Радвам се, че ти е харесала! Ще допълня в рецептата размера на яйцата.