Днешната рецепта е за хрупкава Коледна гранола
Искате ли да ви мирише на портокали и канела всяка сутрин докато закусвате? Имам най-лесното предложение за закуска, която да си направите лесно и стига за поне седмица напред – любимата ми гранола, този път обаче специално Коледно издание.
Продукти
300 гр. едри овесени ядки*
100 гр. пекан или орехи
1 белтък
Кората на 2 портокала
120 гр. агаве / кленов сироп
70 гр. масло/гхи
1 ч.л. канела
1 ч.л. ванилия
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. джиндифил
1/4 ч.л. кардамон
* На снимките съм използвала фини и пак се получи, но за по-хрупкава гранола си купете едри.
Приготвяне
1.Разтопене маслото на водна баня. Настържете кората на два портокала. Разполовете пеканите.
2. Смесете овесените ядки с белтъка, ядките, кората от портокали, разтопеното масло, подсладителя и всички подправки. Разбъркайте добре.
3. Печете до покафеняване на предварително загрята на 180 С. фурна – около 20 мин.
4. Изчакайте гранолата да изстине преди консумация.
5. Moeто предложение е да комбинирате със сезонни плодове, кисело мляко и да си добавите мед, ако не ви е достатъчно сладко.
Надявам се да ви хареса!
Leave A Reply